Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomurski sejem
  • 24.07.2015. 08:30

Brojne izložbe i takmičenja na Agra 2015!

Od 22. do 28. avgusta posetite 53. izdanje međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma Agra 2015!

  • 115
  • 4
  • 0

AGRA će svojim, već 53. održavanjem, dokazati da je najvažniji međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam u susednoj regiji Hrvatske, Austrije i Mađarske. I ove godine sajam će ponuditi vrhunsku poljoprivrednu i šumarsku tehniku, hranu i vino, semena i sadnice, prehrambene i proizvode za zaštitu životinja i biljaka, opremu za preradu hrane, održivu gradnju i energetiku poljoprivrednih i kućnih gazdinstava, vozila, kao i proizvode domaćih zanata.

U posebnim prostorima biće predstavljeni izlagači iz: Rumunije, Poljske, Autonomne pokrajine Vojvodine, Srbije, Mađarske, Kine i kompanije iz Australije. Posetioci će imati priliku da degustiraju i kupe vino, mlečne i mesne prerađevine, med, najkvalitetniju hranu iz regiona i ekološke proizvode (nagrađivane pri ocenjivanju kvaliteta pod pokroviteljstvom sajma). Na mnogim primerima vrtova i izložbama životinja posetioci će saznati šta i kako će najbolje moći da proizvedu, a takođe će se zabaviti na bogatim pratećim dešavanjima.

Velika izložba životinja

Posetioci će imati priliku da pogledaju veliku izložbu goveda, konja, svinja, ovaca i koza, sitnih životinja i pasa šarplaninaca. U lepo uređenom ribnjaku oni će moći da posmatraju i konzumne ribe, a ogromne oaze zelenila naći će se u centralnom sajamskom vrtu. Posetioci će, takođe, moći da prošetaju poljima s prikazima revitalizacije zemlje, da pogledaju modele zasada slovenačkih vinograda i voćnjaka s jabukama, šumskim drvećem i grmljem, te da vide samoodrživu organsku baštu koju svako može da uredi ​​pomoću internet aplikacije Permakulturni vrt.

Svaki dan sajma je zeleno iskustvo!

U subotu, 22. avgusta, na programu su Festival piva, velika revija životinja u oboru i večernja zabava uz renomiranu muzičku grupu. U nedelju, 23. avgusta, svi posetioci pozvani su na državno prvenstvo sekača i takmičenje u plesanju Polke uz muzičku pratnju poznatog folklornog ansambla. U ponedeljak, 24. avgusta, na programu je dan govedarstva i hrane, a utorak, 25. 08. rezervisan je za dešavanja iz oblasti konjarstva i proizvodnje vina. Sreda, 26. avgust je dan svinjarstva, ovčarstva i kozarstva, dok je četvrtak, 27. 08. rezervisan za dan starih traktora Steyr, ekološku poljoprivredu, slovenačke parkove prirode i semenarstvo.

Prisutne će tokom trajanja sajma opuštati, zabavljati i edukovati Agrina kuhinja s tradicionalnim jelima i specijalitetima za degustaciju, najboljim slovenačkim sastojcima, degustacijom vina, sokova, meda, mesnih i mlečnih prerađevina, ponudom domaćih poljoprivrednih gazdinstava, demonstracijom bezbednog rada u šumi i još mnogo toga.

Vidimo se na Agra 2015. u Gornjoj Radgoni!


Tagovi

Gornja Radgona Poljoprivredni sajam Izložba životinja Prehrambeni sajam Pomurski sejem Festival piva Međunarodni sajam poljoprivrede Agra 2015. Sajam u Sloveniji Šarplaninac Državno prvenstvo sekača Natjecanje u plesu