Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konzervaciona poljoprivreda
  • 26.05.2016. 14:30

Međunarodna konferencija o konzervacionoj poljoprivredi

Međunarodna konferencija o konzervacionoj poljoprivredi i održivom korišćenju zemljišta biće organizovana 31. maja u Budimpešti.

Foto: pixabay.com
  • 154
  • 5
  • 0

Međunarodna konferencija o konzervacionoj poljoprivredi i održivom korišćenju zemljišta biće organizovana 31. maja u Budimpešti.

Konzervaciona poljoprivreda predstavlja sistem gajenja biljaka baziran na minimalnom narušavanju strukture zemljišta obradom, a primenjuje se na preko 155 miliona hektara širom sveta što obuhvata više od jedne desetine svetskih obradivih površina.

Najveća ekspanzija takvog oblika obrade zemlje dogodila se u Severnoj i Južnoj Americi, Australiji, Novom Zelandu, nekim delovima Azije i Afrike. U poređenju s tim, prihvatanje konzervacione poljoprivrede u Evropi nije teklo tako brzo, uprkos degradaciji zemljišta koje je posledica neodrživog sistema upravljanja tim resursom.

Degradacija zemljišta utiče i na područja evropskog kontinenta, naročito u semiaridnim regijama. Očekuje se i povećanje površina na kojima je zemljište narušeno erozijom. Poboljšanje tehnika konzervacione poljoprivrede stoga može da ponudi otklon od takvog crnog scenarija. Naučna istraživanja i praksa rezultirali su novim saznanjima na polju održive poljoprivrede primenjivim u savremenoj proizvodnji.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Konferencija Konzervaciona poljoprivreda Degradacija zemljišta Erozija zemlljišta Budimpešta


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)