Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Terrapolis
  • 19.09.2015. 15:30

Održan Zeleni Forum 2015.

Prošlog vikenda održan je Zeleni Forum 2015 - Terrapolis, kojem su prisustvovali pojedinci i predstavnici više organizacija koje se bave permakulturom, proizvodnjom zdrave hrane i zaštitom životne sredine.

  • 164
  • 10
  • 0

Na čuvenom "Zelenom salašu" kod Crvenke, prošlog vikenda održan je Zeleni Forum 2015 - Terrapolis, u organizaciji Back2Nature tima i Ekološkog medijskog servisa Srbije - EkoMedije.

Forumu su prisustvovali pojedinci i predstavnici više organizacija koje se bave permakulturom, proizvodnjom zdrave hrane i zaštitom životne sredine (NO LIMIT - alternativne energije, SR "Srce Čisto", Blagodat Srbije, EUG - Sombor, Terrapolis, Naš salaš, Gradska uprava Subotice ...)

Permakultura - moćan alat za ozdravljenje prirode

Zeleni forum
Smišljaju se buduće zajedničke akcije

Zeleni Forum zamišljen je kao okupljanje u prirodi, gde se kroz druženje, razgovor, razmenu ideja i pozitivnih iskustava i praktičan rad, stvara sinergija za buduće akcije usmerene ka unapređivanju zaštite i obnove prirodne životne sredine u Srbiji, sa posebnim akcentom na permakulturni pristup.

Permakultura je izuzetno svrsishodan i moćan alat za ozdravljenje prirode i čitave Planete. Njene predispozicije su takve da stvara harmoniju, sklad i izobilje na svim nivoima u biljnom, životinjskom, mikrobiološkom i svetu ljudi. Ona predstavlja brigu o zemlji, brigu o ljudima, brine o pravednoj raspodeli, o energiji i generalno svim segmentima života.

Inicijalni skup za osnivanje Zelene Akademije Srbije

Zeleno selo
Osmatra se buduća lokacija Zelenog sela

Ovo je ujedno bio i inicijalni skup za osnivanje Zelene Akademije Srbije - institucije odabranih i dokazanih ekologa čiji će članovi biti učesnici ovog i svih budućih Zelenih Foruma. Iskorišćena je i prilika da se obiđe lokacija budućeg Zelenog sela - ekološkog naselja individualnih kuća od prirodnih materijala, a mapirane su dostupne lokacije zemljišta za obradu, gajenje zdrave hrane i izgradnju Zelenog sela.

Prolećni Zeleni Forum 2016. biće posvećen u celosti temama prirodne gradnje i alternativne energije, a održaće se u selu Taraš u Banatu.

Sledeći jesenji Zeleni Forum 2016. biće održan u okolini Sombora.


Tagovi

Zeleni Forum Terrapolis Permakultura Zeleni salaš EkoMedija Back2Nature Zdrava hrana Zaštita životne sredine Zelena Akademija Srbije Zeleno selo Gajenje zdrave hrane

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao