Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ProdExpo 2016
  • 08.02.2016. 15:00

Srbija na sajmu prehrambene industrije u Moskvi

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije organizovali su nastup 15 srpskih kompanija prehrambenog sektora na Međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda Prodexpo - 2016, koja se održava u Moskvi od 8. do 12. februara.

  • 330
  • 14
  • 0

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije organizovali su nastup 15 srpskih kompanija prehrambenog sektora na Međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda Prodexpo - 2016, koja se održava u Moskvi od 8. do 12. februara.

Proizvodni program na nacionalnom štandu Srbije predstavljaju: Aleksandrija - Fruška gora, Bambi - Požarevac, Belina - Beograd, Karneks - Vrbas, Imlek - Beograd, ITN Grupa - Zemun, Mara - Sombor, Master frigo - Beograd, Megle - Kragujevac, Mini pani - Subotica, Pionir - Subotica, Rolend - Beograd, Rubin - Kruševac, Voćar - Svilajnac i Zlatiborac - Beograd.

Tradicionalno učešće srpskih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi prehrambenih proizvoda u Rusiji, regionu Zajednice nezavisnih država i šire, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu. Prvog dana sajma interes za srpske proizvode izrazili su predstavnici distributera, trgovinskih lanaca, dobavljača i kompanija koje pružaju logistiku iz Rusije, Belorusije, Kazahstana i drugih zemalja.

Bilateralnim susretima do novih mogućnosti izvoza

U okviru sajma, Privredna komora Srbije u saradnji sa administracijom grada Moskve i Upravom za trgovinu i usluge uz podršku Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji, 10. februara organizuje bilateralne susrete i pregovore srpskih kompanija prehrambenog sektora sa predstavnicima federalnih i lokalnih trgovinskih lanaca i veletrgovaca. O novim mogućnostima izvoza na tržište Ruske Federacije, sa srpskim izlagačima razgovaraće predstavnici trgovinskih lanaca i veletrgovaca iz Moskve.

Najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije

Prodexpo je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, na kojoj se sreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. Reč je o najuticajnijoj međunarodnoj izložbi prehrambenih proizvoda i kompanija, koje žele da plasiraju proizvode ne samo na tržištu Ruske Federacije već i celokupnog prostora Zajednice nezavisnih država. Na ovogodišnjem Prodexpu učestvuje 2.309 izlagača iz 65 zemalja, a postavljeno je i 35 nacionalnih paviljona.

Trgovinska razmena Srbije i Rusije u 2015. pod uticajem pada rublje

Trgovinsku razmenu Srbije i Ruske Federacije u 2015. godini obeležila je oscilacija kursa i pad vrednosti rublje, što je uticalo na trgovinsku razmenu. Srpski izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na tržište RF opao je za 13,3 odsto, ali je rast zabeležen u izvozu jabuka, za 35 odsto, nektarina 122 odsto, breskvi 93 odsto, trešanja i višanja 27 odsto, kao i malina - 90 odsto. Ukupna vrednost izvezenih poljoprivredno - prehrambenih proizvoda iz Srbije u Rusku Federaciju u 2015. godini iznosila je 270 miliona dolara.


Tagovi

Moskva Rusija Izložba prehrambene industrije Bilateralni susreti Srpske kompanije Privredna komora Srbije PKS Prodexpo Izvoz Plasman proizvoda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D