Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni turizam
  • 01.02.2016. 12:00

Biće raspisan tender za zakup hotela na Staroj planini

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas da predstavnicima kompanije Falkenštajner i informisao ih da će biti raspisan tender za zakup hotela na Staroj planini

  • 88
  • 4
  • 0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas da predstavnicima kompanije Falkenštajner i informisao ih da će biti raspisan tender za zakup hotela na Staroj planini, saznaje agencija Beta.

Predstavnici Falkenštajnera rekli su da će se prijaviti za učešće na tenderu i da su zainteresovani zakup hotela, ukoliko njihova ponuda bude najbolja. Taj hotelski lanac je izrazio spremnost da ulaže u infrastrukturu i istakao da vidi potencijal za razvoj turizma na toj planini, jer se beleži stalan rast broja turista. Na sastanku je bilo reči i o izgradnji puta prema Staroj planini i Srbija je izrazila spremnost da reši pitanje te infrastrukture.

Krajem prošle godine Falkenštajner je raskinuo ugovor o upravljanju hotelom Stara planina. Kako je ta kompanija tada saopštila, do raskida je došlo zbog neispunjavanja obaveza od strane JP Stara Planina i promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera. Hotel sa četiri zvezdice Stara planina, na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13 meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Kompanija Falkenštajner, koja u svom sastavu ima lanac od više od 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Foto:epsturs.rs


Izvori

beta.rs


Tagovi

Stara planina Falkenštajner Aleksandar Vučić