Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Putevi Valtera
  • 31.10.2016. 18:00

Valter brani Sarajevo i dovodi kineske turiste!

Kinezi su oduševljeni filmom "Valter brani Sarajevo" pa se turisti žele privući upravo kroz "Puteve Valtera", specijalnu turitičku rutu koja prati lokacije gde je film sniman.

Foto: jadran-film.com, youtube
  • 570
  • 23
  • 0

Već sledeće godine Bosna i Hercegovina mogla bi privući veliki broj turista iz Kine. Pre svega zahvaljujući "Putevima Valtera", specijalne turističke rute od Beograda preko Jablanice do Tjentišta i Sarajeva.

Kinezi su, podsećamo, veliki ljubitelji kultnog filma "Valter brani Sarajevo". Njihovo obožavanje čuvenog Valtera ide do te mere da žele danaprave remake legendardnog filma Hajrudina Krvavca iz 1972.

Film iz 1972. Kinezi su ih sinhronizovali

Inače, "Valter brani Sarajevo" je bio veliki hit u bioskopima širom Kine, a sinhronizovan je i na kineski jezik. Kinezi, sada žele da snime remake filma, odnosno novu verziju legendarnog filma koja je u Kini prvi put prikazana 1975. godine. Ne samo da imaju želju, nego su već ove godine počeli sa snimanjem u Bosni i Hercegovini.

U snimanje remaka, Kinezi planiraju da investiraju više od sedam miliona evra, a još 2014. godine potpisan je u Zagrebu i Sarajevu ugovor o suradnji Jadran filma i Filmskog centra Sarajevo s kineskim partnerima na realizaciji remakea.

Među zanimljivim destinacijama koje će turisti obići u sklopu "Puteva Valtera" su Muzej istorije Jugoslavije, a posetu muzeju je potkrepiti vožnja oldtajemrima. Predviđen je i obilazak Memorijalnog centra "Josip Broz Tito", poseta Ilidži i Vrelu Bosne, šetnja Baščaršijom kao i obilazak Ali-pašine džamije odnosno mesta gde je film sniman.

U Beogradu ruta podrazumeva i posetu kafiću u kojem je glavni glumac, odnosno "Valter", Velimir Bata Živojinović svaki dan pio kafu. U Srbiji je planiran i obilazak Mauzoleja na Oplencu, vožnja preko Zlatibora i posete Drvengradu i Višegradu.

Sehen sie diese Stadt? Das ist Valter!

Projekt koji su dogovorili ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, federalni ministar okoliša i turizma Edita Đapo i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković u novembru će biti predstavljen u Šangaju.

Kinezi su danas poznati kao najveći potrošači i u Evropi su postali najtraženija grupa turista, a svakako da destinacije u Bosni i Srbiji imaju šta da ponude.

Foto: jadran-film.com, youtube


Tagovi

Turizam Valter Bosna i Hercegovina Srbija Kina


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]