Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mahmoud Ahmadinejad
  • 04.12.2016. 18:00

Bivši predsednik Irana čuva ovce!

Bivši prvi čovek Irana šokirao je javnost tokom svog mandata: na posao je išao busom, u torbi nosio doručak koji mu je žena pripremila, a ministri su morali da potpišu da političku moć neće koristiti za vlastito bogaćenje.

Foto: haaretz.com
  • 4.517
  • 212
  • 0

Bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad dane provodi čuvajući ovce! Da nimalo nije nalik političarima na koje smo navikli, bivši prvi čovek Irana dokazao je i tokom svog mandata. Na posao je išao autobusom, a njegova supruga je radila kao čistačica i medresa.

Kada je prvi put ušao u predsednički kabinet, skupe persijske tepihe donirao je jednoj džamiji i zamenio ih jeftinijim tepisima. U svojoj imovinskoj karti naveo je da je vlasnik automobila pežo 504 iz 1977. kao i male oronule kuće u jednom od najsiromašnijih delova Teherana. Kuću je nasledio od oca.

Nije primao predsedničku platu

Javnost je šokirao i sadržajem torbe koju je svaki dan nosio na posao. U njoj se nalazio doručak koji bi mu spremila žena - sendviči ili hleb s maslinovim uljem i sir. Skromni predsednik često je viđen kako pomaže čistačicama u delovima grada gde živi i radi. U hotelu je uvek zahtevao da mu soba nema veliki krevet, jer ionako spava na dušeku, na podu.

Svaki novi ministar, tokom njegovog mandata, morao je da potpiše dokument u kojem je dao obećanje da neće koristiti političku moć za sticanje bogatstva kao i to da će njegovi i računi njegovih rođaka biti proveravani. Ahmadinežad čak nije primao ni predsedničku platu, a objašnjavao je to time da bogatstvo treba da pripada naciji. Živi od plate univerzitetskog profesora koja iznosi 250 dolara mesečno.

Tokom njegovog poslednjeg mandata, intervjuisala ga je američka Fox News, a na njihovo pitanje šta kaže sebi ujutro kada se pogleda u ogledalo je odgovorio: "Vidim čoveka i kažem mu: zapamti, ti nisi ništa više nego običan sluga", piše asekose.am.

Foto: haaretz.com


Tagovi

Mahmoud Ahmadinejad Iran Predsednik Plata


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃