Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kozarstvo u Banatu
  • 08.01.2017. 17:00

Koza donela na svet crno jare

Koza rase Alpina donela je na svet crno jare, za koje se veruje da će domaćinstvu Slavka Čečarića doneti novac u 2017. godini.

Foto: Pezibear / Pixabay
  • 2.453
  • 115
  • 0

Selo Nikolinci kod Alibunara dobilo je temu za razgovor - crno jare koje je na svet donela koza rase Alpina! Domaćinstvo Slavka Čečarića ovo tumači kao dobar znak, da će u 2017. godini biti više novca, prenosi portal Južni Banat. Ovo jare rezultat je ukrštanja domaćih koza i već pomenutih Alpina.

Koze ovog domaćina su, kako kaže, napredne, razigrane i ješne, pa ih on naziva veselim stadom.

"U odnosu na ostalu stoku u agrobiznisu, kozarstvo kod nas još uvek nije toliko profitabilno. Da gajim koze opredelila me ljubav prema životinjama i sve ono što je u Banatu tradicija. Računam da uvećam stado i da kozarstvo na ovim prostorima zaživi kao nekada" - rekao je za "Južni Banat" Slavko Čečarić.

Čečarić je pre nekoliko godina rešio da ovde kupi kuću i da gaji koze, patke i guske, a namerava da se bavi i mangulicama. Nada se da će mu pašnjaci sa sočnom travom omogućiti da poveća broj koza u stadu, kao i njihov genetski potencijal.

Foto: Pezibear / Pixabay (ilustracija)


Povezana stočna vrsta

Kozarstvo

Kozarstvo

Koze pripadaju među najstarije pripitomljene rase životinja koje su od davnina služile čoveku i davale mu visokovredne proizvode poput mesa, mleka, kože, dlake i stajnjaka.... Više [+]

Tagovi

Kozarstvo Nikolinci Slavko Čečarić Alpina Crno jare


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.