Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 28.10.2016. 11:00

Ministar najavio nastavak podsticaja za stočarstvo

Prema rečima ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića već sredinom novembra biće predložene konkretne mere koje će poboljšati stanje u stočarstvu, te pojačati konkurentnost i kvalitet.

Foto: bigstockphoto.com,evgenius
  • 704
  • 98
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede namerava da i u 2017. godini nastavi politiku podsticanja u stočarstvu, a plan je da se više pomogne opštinama koje ne spadaju među najrazvijenije. To je u Skupštini Srbije izjavio ministar Branislav Nedimović, gde je zajedno sa premijerom i ostalim ministrima odgovarao na pitanja narodnih poslanika. Kako prenosi portal rtv.rs ministar poljoprivrede je kazao da se sada zajedno sa međunarodnim finansijskim institucijama obavlja analiza mera koje su bile sprovođene u poslednje tri godine.

Prema Nedimovićevim rečima, do sredine novembra biće predložene mere koje će poboljšati stanje u stočarstvu, pojačati konkurentnost i kvalitet. Jedan od problema, Nedimović vidi u nedostatku stočnog fonda, a kako je objasnio na tome će se još raditi jer je ideja da se razviju prerađivačku kapaciteti.

Ministar poljoprivrede je ukazao na to da jug Srbije ima šansu, ne samo u stočarstvu već i u voćarstvu i povrtarstvu i to na svetskom tržištu, ali nije cilj da se to prodaje jeftino. Nedimović je istakao da će sledeće godine u pojedinim delovima agrarne politike biti više subvencija za nerazvijene opštine. Dok je, govoreći o zadrugama, Nedimović istakao da je sa novim zakonom registrovano 180 novih zadruga, te da je namera da se taj princip razvije.

Foto: bigstockphoto.com,evgenius


Tagovi

Ministarstvo Poljoprivreda Srbija Ministar Branislav Nedimović Stočarstvo Izvoz Razvoj Prerađivački kapaciteti Subvencije Podsticaji


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D