Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočarstvo u Mačvi
  • 30.06.2016. 08:00

Mladi stočar iz Salaša Crnobarskog

Isplati li se bavljenje stočarstvom u Srbiji? Kako se sa izazovima i problemima te profesije nosi mladi stočar Miloš Todorović?

  • 2.217
  • 105
  • 0

Miloš Todorović iz mačvanskog sela Salaš Crnobarski, jedan je od poljoprivrednika za primer. U njegovom gazdinstvu žive četiri generacije koje složno vode imanje. Miloš godišnje utovi oko 1000 svinja. Osim njih gaji ovce i krave, a bavi se i ratarstvom. Pored toga on je i jedini poljoprivrednik koji ima sopstvene silose. Zahvaljujući dugogodišnjem vrednom radu svih njenih članova imanje porodice Todorović postalo je sinonim za uspeh i slogu.

Todorovići obrađuju nešto više od 20 ha zemlje. Pretežno seju kukuruz, a na nešto manjim površinama zastupljeni su ječam, pšenica i lucerka. Miloš primenjuje punu agrotehniku, pa može da se pohvali i dobrim prinosima.

Todorović kaže da je ove godine pšenica u jako dobrom stanju, nije bilo bolesti kao lane. Imali su malo problema pri početku setve kukuruza, ali sada i on dobro izgleda i trebalo bi da bude u još boljoj formi.

Ono što muči ovog, kao i većinu stočara u Srbiji su problemi u stočarskoj proizvodnji, kao i niske subvencije. O tome kao i uopšte o isplativosti bavljenja stočarstvom u našoj zemlji Miloš Todorović govori u video prilogu:


Tagovi

Miloš Todorović Stočar Stočarstvo Salaš Crnobarski Mačva Svinje Ovce Krave


Partner