Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odlučan štediša
  • 23.10.2016. 18:00

Prodajom limunade zaradio za ponija!

Pune dve godine Sabastijan Kent prodavao je limunadu i skupljao novac kako bi kupio ponija. San mu se ostvario.

Foto: Facebook/Juliana Kent
  • 1.272
  • 63
  • 0

Ništa nije nemoguće. Čak i ako ste dečak i želite ponija. Sebastijan Kent iz Kvinslanda u Australiji, pune dve godine je prodavao limunadu i sakupljao novac kako bi kupio toliko željenog konja. Limunadu je počeo da prodaje kada je imao pet godina, a danas je taj sedmogodišnjak ponosni vlasnik ponija Tom Boy, piše CNN.

Sabastian i njegov pony Tom Boy

Odlučni dečak prodajom limunade u dve godine zaradio je 3.000 australijskih dolara. To je bilo sasvim dovoljno za kupovinu ponija! Sabastijan je svoj posao počeo tako što je prodavao limunadu u čašama, a ova ideja se razvila i proširiča na posao kod kuće gde je organizovao druženja s porodicom i prijateljima.

Nije sve u novcu

"Njegova limunada je postala hit i uskoro je punio flaše kako bi imao dovoljno limunade za prodaju za dan unapred. Cena limunade nije bila fiksna. Nekad je za limunadu Sebastijan dobijao 20 centi, nekad bi od članova porodice dobio 20 dolara, a nekad čak i 100 dolara. Osim novca od prodaje limunade, u fond za ponija dodavao je novac dobijen od vile Zubić, kao i one dobijene za Božić i rođendan", kaže njegova majka Juliana.

Iako je Sabastian bio pravi štediša, njegova majka kaže da nije sve u novcu.

"Nikada nije bila stvar u novcu već u njegovoj posvećenosti i odlučnosti da ostvari svoj san. Čvrsto verujem da deci treba da pošaljemo poruku da ništa nije nemoguće ako se radi pošteno i ako ste dobar čovek. U tom slučaju bićete nagrađeni na jedan ili drugi način", zaključila je ponosna majka.

Kako je Sabastijan reagovao pri prvom susretu s ponijem, pogledajte u videu

Foto: Facebook/Juliana Kent; Video: CNN.


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!