Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda u Mačvi
  • 28.08.2016. 15:00

"Svaštarska proizvodnja" obezbeđuje opstanak

Vladan Miljević - poljoprivrednik iz Mačve kaže da se njegovo bogatstvo ne meri veličinom pašnjaka, voćnjaka, livada ili brojem stoke koju poseduje u svom domaćinstvu, već brojem dece. Da bi opstao i nešto zaradio od poljoprivrede mora da radi od svega po malo.

  • 1.291
  • 50
  • 0

Vladan Miljević - poljoprivrednik iz Mačve kaže da se njegovo bogatstvo ne meri veličiinom pašnjaka, voćnjaka, livada ili brojem stoke koju poseduje u svom domaćinstvu, već brojem dece. Ovaj vredni domaćin sve što radi i stvara u životu planira da ostavi svojim naslednicima kojih ima četvoro.

Zajedno sa bratom složno vodi gazdinstvo

Kćerke Vladana, Nikolina, Milica i sin Vladimir ponos su i dika svog oca koji skromno kaže da je sve snove uspeo da ostvari u životu. Ljubav prema poljoprivredi prenosi na mlađe naraštaje i veruje da će njegova deca krenuti utabanom stazom vrednog oca. A dok deca ne stasaju Vladan složno sa svojim bratom vodi gazdinstvo. S obzirom na nepredvidljivosti na poljoprivrednom tržištu on se odlučio za svaštarsku proizvodnju.

Prema Miljevićevim rečima, veliki problem za naše poljoprivrednike predstavlja nedostatak strategije, koju država mora da napravi, kako bi paori znali ka kojoj proizvodnoj grani da usmere svoje potencijale. S obzirom na to da se na ovom poljoprivrednom imanju radi od svega po malo, Vladan kaže da mu povrtarstvo, odnosno gajenje paprike, kao usputna delatnost donosi lepu zaradu, ali isključivo uz primenu kompletne agrotehnike.

Uz naporan rad od poljoprivrede može da se živi

Ovaj iskusni poljoprivrednik tvrdi da postoji veliki potencijal u stočarstvu u svim mačvanskim selima, ali nažalost sve je više domaćinstava koja odustaju od stočarstva jer u tome ne vide zaradu. Miljević kaže da od poljoprivrede može lepo da se živi, ali mora mnogo da se radi kao i u bilo kojoj drugoj firmi. A uz pomoć subvencionisanih kredita države može da proširi proizvodnju. Važan preduslov za sve planove je velika marljivost.

Šta je pokretačka snaga ovog domaćina i koji su Vladanovi najveći motivi da uprkos svim problemima s kojima se suočava ne odustane od bavljenja poljoprivredom pogledajte o video prilogu:


Tagovi

Mačva Poljoprivreda Stočarstvo Povrtarstvo Vladan Miljević Srbija Salaš Crnobarski


Partner