Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Porodična farma
  • 29.07.2016. 19:30

Svetli primer u stočarskoj proizvodnji

U vreme inflacije, 90-ih godina, prošlog veka, kada se od plate nije moglo živeti, porodica Hecei odlučila je da se potpuno posveti stočartsvu.

  • 935
  • 33
  • 0

U vreme inflacije, 90-ih godina, prošlog veka, kada se od plate nije moglo živeti, porodica Hecei odlučila je da se potpuno posveti stočartsvu.

Tada je Karolj Hecei, odlučio da napusti posao u Veterinarskoj stanici i nastavi da se bavi stočarstvom, kojim se godinama ranije bavio njegov otac. 1999. godine, ova farma postala je pravi primer kako bi proizvodnja mesa i mleka trebala da izleda i funkcioniše. Danas ta farma ima ukupno 120 grla, od čega je 60 muznih krava, a zastupljene su holštajn frizijska, simentalska rasa i braun svis. Neobično je u Srbiji, a naročito u Vojvodini, pronaći braun svis rasu, a ovaj se proizvođač za nju odlučio jer kaže da je izuzetno otporna, ima vrlo dobar kvalitet mleka (mlečna mast oko 4,40 i oko 3,50% proteina).

Skoro sva hrana koji Hecei koriste na svojoj farmi je iz sopstvene proizvodnje. Kupuju samo suncokretovu sačmu i sojinu pogaču i premikse. Od ove godine počeli su da proizvode i senažu, pre svega zbog njene visoke cene. Ovako velika farma zahteva i puno posla i mnogo ruku koje će da ga obave, pa na farmi rade oba sina porodice Hecei - Edmond i Atila gde je Edmond zadužen za stočarsku, a Atila za ratarsku proizvodnju.

Priču o farmi porodice Hecei pogledajte u videu koji sledi:


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Tagovi

Stočarstvo Govedarstvo Krave Proizvodnja mleka Muzne krave


Partner