Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uspešna farma u Todorovcima
  • 24.10.2016. 16:00

Uspešna farma muznih krava

Proizvodnja mleka na farmi je u proseku 25 litara po grlu, to jest mesečno između 22.000 i 23.000 litara. Mleko prodaje po ceni 34 dinara za litru plus PDV.

  • 1.064
  • 21
  • 0

Jablanički okrug iako na daleko poznat po izvrsnim povrtarima ima i stočare za ponos. Jedan od njih je i Srđan Mladenović iz sela Todorovce u okolini Leskovca.

Po zanimanju Srđan je veterinarski tehničar te je svesno birao genetiku za svoju farmu orijentisanu na proizvodnju mleka. Na farmi je najzastupljenija simentalska rasa, čak 80 odsto, a grla su uvezena iz Nemačke. Iz Austrije je uvezen crno-beli holštajn dok je crveno-beli holštajn došao iz Vojvodine.

Mesečno do 23.000 litara mleka

Proizvodnja mleka na farmi je u proseku 25 litara po grlu, to jest mesečno između 22.000 i 23.000 litara. Mleko, do 580 litara Srđan isporučuje mlekari "Leskovac". Mleko prodaje po ceni 34 dinara za litru plus PDV. Svakako nisu zanemarljive ni premije kao ni subvencije države po grlu, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su sva grla umatičena.

Na farmi 70 grla

Na farmi ima oko 70 grla. Od toga 30 je muznih krava, 22 junadi koji su u tovu a ostatak su junice ostavljene za priplod. Farma se neprestavno proširije. U planu je i izgradnja nove farme po standardima Evropske unije.

A kakvi su još planovi mladog stočara, kao i nesvakidašnju priču o kravi Buli koja je stara 10 godina, a otelila je tri teleta pogledajte u video prilogu.


Tagovi

Farma Muzne krave Todorovci Mleko Subvencije


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao