Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gazdinstvo Mite Milasa
  • 03.12.2016. 18:00

Utovili svinju od čak 511 kilograma!

Životinja, svinja stara 23 meseca, rase veliki jokšir, sigurno je rekorderka po težini, i to ne samo u ovom hercegovačkom selu već verovatno i u celoj Bosni i Hercegovini!

Foto: vecernji.ba
  • 6.450
  • 319
  • 0

Porodica Milas iz Tihaljine kod Gruda utovila je svinju od čak 511 kilograma! Životinja stara 23 meseca, rase veliki jokšir, sigurno je rekorderka po težini, i to ne samo u ovom hercegovačkom selu već verovatno i u celoj Bosni i Hercegovini, piše vecernji.ba.

Svoj život, s obzirom na to da se krajem novembra u Hercegovini tradicionalno održavaju svinjokolji i rekorder tovljenik je završio svoje, a koliko je mesa i prerađevina nastalo nije poznato. Inače, kako je naveo vlasnik Mate Milas, rekord je do sada držala svinja u susednoj Hrvatskoj koja je težila 507 kilograma.

Inače, u proseku uobičajeno je da se svinje tove za klanje do težine 180 do 200 kilograma.

Foto: vecernji.ba


Tagovi

Tovljenik Svinjokolj Prerađevine Rekorder Veliki jokšir


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.