Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ovčarstvo
  • 05.01.2017. 12:00

Virtemberg ovce odličan priplodni materijal

Petar Manojlović iz sela Krćevac kraj Topole ima 35 grla ovaca, koje odgaja kao vrhunsko meso i priplodni materijal. Više u prilogu iz emisije "U našem ataru" produkcije Vertigo.

Foto: Printscreen, YouTube
  • 3.875
  • 174
  • 0

Petar Manojlović iz sela Krćevac kraj Topole ima 35 grla ovaca i jednog ovna rase Virtemberg. Počeo je pre 10 godina sa 10 grla, a tada mu je prioritet bilo govedarstvo. Uskoro se preorijentisao na proizvodnju vrhunskog jagnjećeg mesa.

Odabrao je ovu rasu, jer su grla krupna i više puta se jagnje. Problem predstavlja nalaženje kvalitetnog ovna. Kada se sve kockice sklope, Manojlović uspe da proda jagnjad i kao meso, ali i kao odličan priplodni materijal.

Cene ostalih proizvoda su zanemarljive - za mleko ne postoji tržište, a cena vune je suviše mala, kao i cena za stariju ovcu.

Prednost vidi u svojih dva hektara zemlje i okolnim pašnjacima, kao i u subvencijamaod 7.000 dinara po grlu. Ipak, bilo bi mu mnogo lakše da se one isplaćuju tokom leta, rekao je Manojlović.

Pogledajte celu priču u prilogu ispod.

Foto: Printscreen, YouTube


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je grana stočarstva koja je izrazito rasprostranjena pa se stoga ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartika. Važnost ovčarstva varira od zemlje do zemlje. Ovce... Više [+]

Tagovi

Virtemberg Ovčarstvo Petar Manojlović Krćevac Priplodni materijal


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.