Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opasnost od požara
  • 06.07.2016. 16:00

Ograničeno kretanje kroz šume u Makedoniji

U Makedoniji je od danas zabranjeno kretanje građana kroz šume i šumska područja kao preventivna mera zaštite od požara.

  • 145
  • 3
  • 0

U Makedoniji je od danas zabranjeno kretanje građana kroz šume i šumska područja kao preventivna mera zaštite od požara.

Zabrana kretanja od 7.00 do 17.00 sati trajaće do 15. avgusta, saopštilo je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Makedonije koje je zabranilo i paljenje strništa i drugog biljnog otpada u lovištima.

Za nepoštovanje tih zabrana kazna je od 1.500 do 3.000 evra, u denarskoj protivvrednosti. Građani će, kako se navodi, od 17.00 do 7.00 sati narednog dana moći da da se kreću šumom i šumskim pojasima na sopstvenu odgovornost za svoju bezbednost i uz zabranu paljenja vatre.

Ograničenje kretanja kroz šume ne važi za organizovane turističke ture, a u nacionalnim parkovima će biti i predstavnik Javnog preduzeća Makedonske šume ili nacionalnih parkova. Zabrana ne važi ni za osobe koje imaju dozvolu "Makedonskih šuma" i za lica koja upravljaju zaštićenim područjima.

Foto:bigstockphotos.com;dolgachov


Izvori

beta.rs


Tagovi

Kazna Makedonija Šuma Šumski požari Šumska područja Preventivna zaštita od požara