Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toplički vinogradi
  • 02.08.2016. 10:00

Rod grožđa manji za 10 odsto

U Topoličkim vinogradima, koji se prostiru na 35 hektara, ovogodišnji rod grožđa je manji za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu ali je kvalitet zrna odličan.

  • 211
  • 10
  • 0

"Na najvećoj plantaži u Topličkom okrugu "Topoličkim vinogradima", koji se prostiru na 35 hektara, ovogodišnji rod grožđa je manji za 10% u odnosu na prošlu godinu ali je kvalitet zrna odličan", izjavio je direktor Dragan Kovačević.

On je istakao da je rod grožđa manji zbog prolećnog mraza, a najavio je da će berba ranih sorti belog grožđa, sovinjon i šardone početi početkom septembra. "Bez obzira na smanjenje roda, mi ćemo i dalje imati najkvalitetnije grožđe u ovom delu Srbije", izjavio je Kovačević.

U vinogradima ove firme pored crvenog grožđa kaberne, sovinjon, merlo i burgundac najzastupljenija je gotovo zaboravljena autohtona sorta prokupac koja zauzima 30 odsto površina. Iz Topličkih vinograda poručuju da će sve količine grožđa biti prerađene po tradicionalnoj tehnologiji sa najsavremenijom opremom, a sva vina proizvedena u ovoj vinariji su zaštićena oznakom geografskog porekla.

Foto:bigstockphotos.com;Ekaterina_Molchanova


Izvori

beta.rs


Tagovi

Toplički vinogradi Rod grožđa Prolećni mraz Oznaka geografskog porekla Dragan Kovačević

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u