Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja trešanja
  • 24.06.2016. 08:00

Ekspanzija proizvodnje trešanja u Srbiji tek sledi

Proizvodnja trešanja u Srbiji je u ekspanziji i tek dolazi vreme širenja novih zasada.

  • 940
  • 40
  • 0

Trešnja je u Srbiji ove godine rodila nešto slabije nego prethodne godine, a razlog tome može da se traži u obilnim padavinama i niskim noćnim temperaturama u vreme sazrevanja trešnje.

Zoran Brkić, poljoprivredni porizvođač iz Grocke kaže kako mu je ove godine smanjen rod trešanja. Ovo voće gaji na 4 hektara, a model moderne tehnologije koji je video u Italiji primenio je i u svom voćnjaku. Ipak, prema njegovim rečima, rod će ove godine biti smanjen za polovinu. Što se tiče kvaliteta on je osrednji, a ima i ispucalih plodova.

Vremenski uslovi zapravo su najveći problem, a ove godine nije ih zaobišao ni grad koji je naneo nesagledivu štetu, ne samo trešnji, nego i drugim voćnim vrstama. Ipak, kada je trešnja u pitanju, Zoran, uprkos lošoj godini i smanjenom kvalitetu, nije nezadovoljan cenom koja se kreće u rasponu od 100 do 200 dinara.

Za kraj razgovora ovaj proizvođač je rekao da je trešnjarstvo kod nas u ekspanziji i da tek dolazi vreme širenja novih zasada koji će tek doneti zaradu voćarima.

Celu priču o ovom proizvođaču pogledajte u video prilogu koji sledi:


Tagovi

Trešnjarstvo Ekspanzija Vremenski uslovi Zoran Brkić Smanjen rod trešanja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić