Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Omiški Zmalac
  • 20.07.2019. 10:30
  • Splitsko-dalmatinska, Omiš

Kroz knjigu od filca djeca uče o voću i povrću

Kroz igru djeca neopterećeno uče o povrtlarskim kulturama i sezonskom voću "ukoričenom" u knjigu od prirodnih materijala "Četiri godišnja doba", kaže Anđelka Knežević iz omiškog Zmalca.

Foto: Mladen Nejašmić
  • 867
  • 47
  • 0

Hrvatske edukativne personalizirane knjige ukoričena su izdanja izrađena od raznih prirodnih materijala i jedine su takve vrste koje se proizvode u Hrvatskoj. Cilj ovog, po mnogima, jedinstvenog projekta prvenstveno je usmjeren prema djeci od tri do osam godina kako bi ih na jednostavan i neopterečen način pravilno usmjerili prema lakšem savladavanju osnovnih vještina, od onih motoričkih do matematičkih.

Naime, radi se o knjigama koje već četvrtu godinu proizvodi Zmalac iz Omiša. Riječ je o firmi koja na brojnim sajmovima diljem Dalmacije promovira neki vid interaktivnih didaktičkih igračka koja neće djeci dosaditi nakon nekoliko dana. Uz pomoć ove knjige djeca kroz pjesmu i igru s lakoćom uče raspoznavanje boja, emocionalno se razvijaju odnosno sama knjiga osmišljena je na način razvoja fine motorike i kognitivnih sposobnosti kroz sposobnosti usvajanja mišljenja i rasuđivanja.

"To nam je bio i krajnji cilj. Ideja o knjizi od filca ili ako već želite, pamučne obradive tkanine krenula je iz glave naše šefice  koja je inače po struci odgajateljica. Htjeli smo napraviti nešto što će izazvati zanimanje djece, a ova naša knjiga kasnije se pokazalo, bila je pun pogodak. Osim za razvijanje svih tih potrebnih vještina, djeci smo kroz igru pobliže objasnili što za njih i nihovo zdravlje znači sezonsko voće i povrće. Točnije kada ga brati i kako spremati i sve to kroz godišnja doba. Važnost ovog našeg projekta prepoznali su dječji vrtići sa kojima smo ostvarili dobru suradnju", otkrila nam je Anđelka Knežević iz Zmalca.

Ono što je za njih bitno svakako je pokazani interes velikog ruskog tržišta. Jednom prilikom knjigu je kupila jedna Ruskinja. Od onda su na veliko rusko tržište prodali nekoliko izdanja, a nadaju se da će uskoro potražnja za našim knjigama biti još i veća.

"Osim izrade knjiga odnosno interaktivnih didaktičkih igračaka, krenuli smo i s izradom odjevnih predmeta posebno haljina. Sve je napravljeno od prirodnih materijala koje nabavljamo uglavnom kod nas, a nešto i u ostalim zemljama Europske unije. Svoje trižište namjeravamo širiti i na osnovne škole i svuda gdje određene institucije prepoznaju važnost jednog takvog projekta uz kojeg djeca dobivaju sve onu što im je najvažnije od najranijeg djetinstva", otkrila nam je Anđelka Knežević.


Fotoprilog


Tagovi

Zmalac Filcanje Knjige od filca Prirodni materijali Djeca Voće i povrće


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]