Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga žena Stari Mikanovci
  • 18.11.2016. 10:30

Nisu podbacile ni za vrijeme Domovinskog rata!

Udruga koja se sastoji od 30 žena uskoro slavi svoju 40-godišnjicu. Ponose se svojim rukotvorinama i humanitarnim djelovanjem.

  • 1.101
  • 135
  • 0

Radi okupljanja i uključivanja žena u društveni život, 1978. godina bilježi početak djelovanja Udruge žena Stari Mikanovci koja kroz humanitarne, sportske i kulturne djelatnosti kontinuirano promiče humanitarni rad, zdravstvenu edukaciju i sportsku rekreaciju, a da je tome tako svjedoče i mještani kojima je zahvaljujući Udruzi obogaćen društveni život.

Najvažniji trend je trend brige za zdravlje!

Članice ove Udruge shvaćaju kako je najvažnije brinuti se o zdravlju te vježbaju svake srijede, jer, kažu one, samo s sretnim i zdravim duhom mogu usrećiti sve oko sebe, i dakako, biti spremne pomoći onima kojima je to potrebno.

"Redovito se družimo, organiziramo humanitarne akcije, rekreaciju, putovanja i izlete. Dičimo se ukusnim kolačima, kiflicama, lepinjama, rezancima te bogatim, tradicionalnim rukotvornama od šuške", priča umirovljena profesorica glazbenog, predsjednica Udruge, Slavica Čurdinjaković koja bi od humanitarnih akcija osobito izdvojila posjet vinkovačkoj Bubamari, Maloj Tereziji, bolesnicima u Nuštru te brojnim obiteljima po potrebi.

Priznanja Udruzi žena Stari Mikanovci

Nisu podbacile ni za vrijeme Domovinskog rata!

Ove su žene u Domovinskom ratu prikupljale jastuke i pokrivače za bolnicu, ručno prale i peglale bolničko rublje te uz sve to vodile brigu o prognanicima koje su udomile, pekle kolače za ranjenike i branitelje koje su velikodušno posjećivale na ratištu čime se osobito ponose.

Uvijek aktivne!

Uz brojne akcije u kojima su se angažirale na uređenju prostora u Osnovnoj školi, Općini, Domu kulture, mjesnom groblju ili zdravstvenoj ambulanti, uredile su i prostor u kojem se danas nalaze.

"Za 20-u obljetnicu rada dobile smo prostor u kojem danas boravimo zbog čega smo sretne i na čemu smo zahvalne. Zidove krase mnoga priznanja i zahvalnice od kojih bi posebno izvdojile nagradu od Hrvatskog sportskog saveza u Zagrebu Sport za sve (čije smo članice od 1997.godine) za promicanje rekreacije u maloj sredini.

Osim sudjelovanja na Festivalu sportske rekreacije žena u Čakovcu, Maloj Subotici, Ivankovu, Palovcu, od 1997., svake godine sudjelujemo organizirano na sportskim Ožujskim susretima žena rekreativki, u istoj organizaciji a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Olimpijskog Odbora. U svom smo mjestu uvijek aktivne, bilo da je riječ o Danu općine, Šokadijadi, otvaranju škole, tvornice, pokladnom jahanju ili bilo kojem drugom društvenom događanju. Trudimo se što više doprinijeti zajednici", dodaje predsjednica Udruge koja se ne suspreže ni od organizacije maskenbala i dočeka Novih godina.

A priča pozitivnog djelovanja se nastavlja

Moguće je ustvrditi da će Udruga uskoro proslaviti četrdesetu obljetnicu, stoga priča pozitivnog djelovanja ne staje. Nastavlja se zahvaljujući ovih 30 predanih žena čiji je rad okrunjen i poveljom humanosti.

"S obzirom na to da su djeca najveća životna radost, radimo humanitarne akcije i koncerte za bolesnu djecu, te smo putem jednog koncerta sakupile 17.000 kn. Kad nešto volite, ništa nije teško, stoga dođite k nama. Unaprijedite svoje zdravlje! Mislite i djelujte pozitivno", poručuje predsjednica!

Prema riječima ove humanitarke, druženja i pomaganja im donose veću radost od prodaje, a kad smo već kod iste, diče se i nagradom za najbolje osmišljen izložben prostor na ovogodišnjim Jabučinim danima u Đakovu. To je, dakle, samo još jedan u nizu odraza njihova kreativna djelovanja.


Fotoprilog


Tagovi

Udruga žena Stari Mikanovci Humanitarne akcije Domovinski rat Agrohobi


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P