Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pečena paprika
  • 17.09.2015. 17:50

Priprema pečene paprike sa češnjakom!

Nedavno me je prijateljica naučila drukčiji način spremanja pečene paprike i odmah sam ga isprobala jer je za to potrebno manje truda i vremena.

  • 27.608
  • 360
  • 1

Volim jesen zbog boja kojom ju je priroda obdarila, ali i zbog obilja plodova koje mogu ubrati nakon više mjeseci rada u vrtu. Rujan je kao stvoren za pripremu zimnice. Temperature više nisu tako visoke pa se lakše podnosi stojanje uz štednjak.

Pečena paprika ajvarica sa češnjakom najdraža mi je salata zimi.

Lijepi debeli plodovi

Kad sam nedavno ubrala prvu količinu ajvarice, odabrala sam lijepe debele i ravne plodove, dobro ih oprala, obrisala ubrusom, uključila veliku ploču na štednjaku, preko nje stavila alu-foliju i pekla paprike.

Češnjak, sol, ocat, ulje

To je prilično mukotrpan posao jer zahtijeva stalno stojanje uz štednjak, okretanje paprike da ne izgori, a da se ipak ravnomjerno ispeče kako bi se lako ogulila kožica. Postoji i mogućnost da opečete prste. Sve je prošlo u redu, prsti kao novi, a ispečene paprike u pokrivenoj zdjeli čekaju guljenje.

Poslije zamrzavanja - začini!

I taj posao je uspješno priveden kraju, a ohlađene paprike sam stavila u male posude i zamrzla. Zimi izvadim posudu iz zamrzivača, pa kad se paprike odmrznu, začinim ih solju, octom, uljem i sa popriličnom količinom usitnjenog češnjaka.

Zamrzivače odavno koristim. Prvo smo kupili škrinju, ali s njom je bio problem jer nismo imali dovoljan pregled i događalo se da neka hrana predugo stoji pa smo ponekad nešto morali baciti. Poslije smo kupili ladičar i to je mnogo bolja opcija, ali i u njemu ne bude uvijek mjesta za sve što želim spremiti. Zbog toga dio povrća nastojim spremiti u tegle.

Nedavno me je prijateljica naučila drukčiji način spremanja pečene paprike i odmah sam ga isprobala jer je za to potrebno manje truda i vremena. Zimus ćemo isprobati koji je način bolji.

Paprike sa češnjakom

Paprike sam oprala, očistila od sjemenki, stavila peći tek toliko da se kožica malo namreška tj. da paprike malo omekšaju. Dok su se paprike pekle, očistila sam i zgnječila češnjak, pripremila ocat, ulje i sol. U čistu teglu stavljala sam red još vrućih pečenih paprika, posula češnjakom, solju, žličicom octa i ulja i tako redom dok je nisam napunila. Zatvorene tegle sam stavila u posudu s vodom i sterilizirala oko 1 sat. Ostavila sam ih tako dok se nisu sasvim ohladile.

Od kvrgavih paprika i ostataka onih koje sam pekla, skuhala sam sataraš i također ga spremila u tegle. Ali o tome slijedeći put.


Povezana biljna vrsta

Češnjak

Češnjak

Sinonim: Bijeli luk | Engleski naziv: Garlic | Latinski naziv: Allium sativum L. ssp. vulgare Kuzn.

Smatra se da su češnjak prvi počeli uzgajati Egipćani te je odigrao važnu ulogu u njihovoj kulturi. Smatrali su ga svetom biljkom te se često pronalazio u grobnicama faraona. Zbog... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Pečena paprika Ajvarica Češnjak Zimnica Jesen Folija Pečenje


Autorica

Silva Filipović

Više [+]

Silva je pobornica zdrave hrane, s dugogodišnjim iskustvom u pripremi zimnice, od slatkih do slanih i kiselih specijaliteta.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]