Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Male životinje
  • 18.07.2021. 09:00
  • Brodsko-posavska, Podvinje

Stotine kokica, grlica, zečeva i ptica u dvorištu Slavka Trtnja

Slavko je Slavonskobrodskoj televiziji predstavio i jednu posebnu vrstu - japansku svilenu kokoš koja umjesto perja ima dlaku.

Foto: Printscreen
  • 1.507
  • 99
  • 0

Pravo malo životinjsko carstvo nalazi se u dvorištu Slavka Trtnja iz Podvinja. Ovaj uzgajivač malih životinja broji na stotine kokica, grlica, zečeva i ptica raznih vrsta i boja. 

"Ljubav prema životinjama imam od kada znam za sebe. Krenulo je od mog dide, pa ćaće, a nadam se da će i moja unučad krenuti istim stopama“, kaže sugovornik u čijem se dvorištu može pronaći veliki broj egzotičnih ptica iz cijeloga svijeta poput Olive, ali i one neobičnog izgleda kao što je Probodeno srce. 

A kada su u pitanju kokoši, njih ima, kaže toliko da ih je i teško prebrojati. Tu je new hampshire, srebrne vijandote, a Slavko je Slavonskobrodskoj televiziji predstavio i jednu posebnu vrstu - japansku svilenu koja za razliku od ostalih kokoši umjesto perja ima dlaku. Ima ih, nabraja u šarenoj, žutoj, crnoj, bijeloj i srebrnoj boji. 

Također, ima i najmanju vrstu prepelice na svijetu - kinesku, a sugovornik kaže kako su mu one jako korisne jer skupljaju ostatke hrane od ostalih ptica, nisu zahtjevne, a najzanimljivije je, dodaje, mlado kada ga mama kvočka izleže jer je toliko malo da ga se jedva vidi. 

"Imamo i zelenokrile grlice koje su došle iz Indonezije, pa taburine. Mužjak se ističe po bijelim prsima, dok su ženke nešto ružnije“, objašnjava.

Drži i razne pasmine zečeva i kunića, a u dvorištu ima i ribnjak sa zlatnim ribicama. “Još uvijek mi nisu ispunile želju“, našalio se. 

No, kao i svaki uzgoj i ovaj iako je hobi, ističe Slavko, ima svoju cijenu. Hrana je skupa, moraju se pokriti troškovi putovanja na sajmove i manifestacije, a odakle i najčešće dolaze novi primjerci. 

Što sve Slavko drži možete pogledati i u videu:


Povezana stočna vrsta

Male životinje

Male životinje

Uzgoj malih životinja uobičajeno uključuje uzgoj kunića, golubova, peradi i ptica. Aktivnostima udruga malih životinja upravlja Hrvatski savez udruga uzgajatelja malih životinja... Više [+]

Tagovi

Male životinje Slavko Trtanj Kokoši Zečevi Grlice Prepelice


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!