Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 20.05.2019. 16:00

Čekaju nas ekstremno vlažni uslovi ove sedmice

Vlažno i relativno toplo vrijeme koje je pred nama, preduslov je za pojavu biljnih bolesti i štetnika, stoga je potrebno provoditi mjere zaštite.

Foto: Pixabay/4639459
  • 86
  • 11
  • 0

Prema prognostičkim modelima i narednih dana zadržat će se djelomično sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi s grmljavinom, izgledni su naročito u prvom dijelu sedmice, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. 

Jutarnje temperature će se kretati od 6 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 21 °C. U dijelovima sjeverozapadne i sjeverne Bosne prevladavat će ekstremno vlažni uslovi, u ostatku zemlje uslovi normalne vlažnosti. 

Vlažno i relativno toplo vrijeme koje je pred nama, preduslov je za pojavu biljnih bolesti i štetnika, stoga je potrebno provoditi mjere zaštite.

Obilne padavine ugrozile usjeve i zasade - od pšenice, preko krompira do voća

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Padavine su većinom slabe. Lokalno može pasti jači pljusak. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22°C.

U BiH u srijedu pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak u čitavoj zemlji pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U BiH u petak sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.


Tagovi

Agro prognoza Kiša Grmljavina Padavine Pljuskovi Biljne bolesti Štetočine


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]