Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.10.2021. 18:00

Dolaze temperature za 10°C niže od prosječne listopadske

U kontinentalnom dijelu Europe sutra dolazi do snažnog pada temperature, a krajem tjedna će se proširiti na Sredozemlje i Balkanski poluotok.

Foto: Depositphotos/rghenry
  • 262
  • 118
  • 0

"Sveti Luka - snijeg zahuka", kaže stara narodna, a ovogodišnja jesen nije čekala 18. listopada da bi pokazala da i u tom mjesecu može pasti snijeg. Dapače, on je već zabijelio gorja u pojedinim zemljama jugoistočne Europe pa tako i na Vlašiću, Jahorini i drugim planinama u našoj zemlji. 

Meteorološki servis Severe Weather Europe (SWE) najavljuje prilično hladno vrijeme koje će potrajati sljedećih pet do osam dana. 

Nakon pogoršanja vremena sredinom prošlog tjedna te obilnih padalina, uslijedila je kratka pauza stabilizacije. Nakon toga će doći do snažnog pada temperature u kontinentalnom dijelu Europe. Predviđa se da će ona biti čak više od 10°C niža od prosječne za ovaj mjesec što znači da možemo očekivati i "minuse". Krajem tjedna će se proširiti na Sredozemlje i Balkanski poluotok, navodi ovaj servis. 

Tek će zapadni dio našeg kontinenta i dio zapadnog Pirinejskog poluotoka imati nešto toplije vrijeme. 

Osim toga, meteorolozi najavljuju i jak vjetar, posebno buru duž jadranske obale. Također, predviđeno je i više snijega na najvišim nadmorskim visinama na jugoistoku Europe. No, prognostičari ističu da iako će temperatura biti i deset stupnjeva ispod normalne, to ipak nije dovoljno za veće količine snijega. No, zato bi moglo biti više oluja i kiše na jugu kontinenta, a najviše u Grčkoj. 

Kako je i za očekivati, više snježnih oborina past će na sjeveru Europe, posebno u zapadnoj Norveškoj, sjevernom dijelu Švedske i Finske. 


Tagovi

Prognoza Listopad Temperatura Minus Vjetar Snijeg


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.