Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 29.11.2021. 14:00

Nakon kratke stabilizacije stižu padavine i zahlađenje

Nakon nadprosječnih temperaturnih prilika tokom novembra, temperaturni režim će se osjetnije promjeniti. Očekuju se slabi do umjereni mrazevi u većem dijelu zemlje.

Foto: Depositphotos/fotomod
  • 128
  • 18
  • 0

Prema prognozama, nepovoljne vremenske prilike uzrokovane jakim udarima juga, kišom, obilnijom u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne koje su obilježile dane vikenda, nastavit će se i u danima koji slijede. Početkom nove radne sedmice prevladavat će pretežno oblačno uz slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

Kratkotrajna stabilizacija vremena uslijedit će u utorak i srijedu kada će uz sjeverni vjetar i razvedravanje osjetno zahladiti. U nastavku sedmice prognozira se novo pogoršanje praćeno padavinama, uz kišu u nižim, susnježicu i snijeg u višim predjelima.

Nakon nadprosječnih temperaturnih prilika tokom novembra, temperaturni režim će se osjetnije promijeniti. Očekuju se slabi do umjereni mrazevi u većem dijelu zemlje pa će ozimine i voćarske kulture mirovati u uobičajenim temperaturnim uvjetima za ovo doba godine.

U utorak prije podne oblačnije u centralnim i istočnim područjima gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. U ostatku zemlje se prognozira razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjera na jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje do 9°C.

Više oblačnosti u Hercegovini u srijedu, gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni pretežno sunčano, postepeno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

U četvrtak u BiH oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Pljuskovi Padavine Temperatura Mraz


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.