Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 19.04.2022. 11:00

Nakon sunčanih dana, ponovo promjena vremena - bit će i mraza

Niske jutarnje temperature mogle bi ugroziti povrtlarske kulture na otvorenom, kao i procvjetale voćke, stoga je preporučljivo pravovremeno provoditi mjere zaštite

Foto: Selma Mujić
  • 260
  • 81
  • 0

Prema prognostičkim kartama, nakon nestabilnog i svježijeg vikenda, većim dijelom ove sedmice, u Bosni i Hercegovini su izgledne slične vremenske prilike. Od narednog vikenda se u cijeloj zemlji očekuje djelimična stabilizacija vremena. Do petka 22. aprila, mogući su kratkotrajni, prizemni, jutarnji mrazevi na visoravnima istočne, centralne i jugozapadne Bosne.

Minimalne temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu do 8 °C. Danju će također biti dosta hladnije u odnosu na protekli period, uz maksimalne vrijednosti od 7 do 12 u centralnim područjima, u Posavini i na krajnjem jugu zemlje do 14 °C. Postepeno, iz dana u dan, temperature će rasti.

Pravovremeno provoditi mjere

Na izmaku sedmice, dodatno će otopliti i neće biti opasnosti od pojave mraza. Uz prispjele padavine, stanje vlažnosti zemljišta bit će povoljno, što će omogućiti kvalitetnu predsjetvenu pripremu.

Zadnji trzaji - goveđa zima stiže na behar

Niske jutarnje temperature mogle bi ugroziti povrtlarske kulture na otvorenom, kao i procvjetale voćke, stoga je preporučljivo pravovremeno provoditi mjere zaštite.

Trodnevna prognoza

Sutra, 20. aprila, jutro i prije podne oblačno vrijeme sa kišom, u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana očekuje se prestanak padavine i djelimično razvedravanje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u četvrtak, 21. aprila. Prije podne kiša u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslije podne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

I posljednjin radni dan ove sedmice, u petak 22. aprila, pretežno oblačno sa kišom. Više padavina na području Hercegovine. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 10 do 16, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 18 stepeni.


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme Mraz Snijeg Susnježica Kiša


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.