Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.09.2022. 09:00

Ove sedmice stižu obilne padavine - dvije regije će zaobići

Do sredine sedmice preovladavat će povoljne prilike za rad na otvorenom, u dane narednog vikenda ove aktivnosti će povremeno biti prekidane

Foto: Ranka Vojnović
  • 301
  • 17
  • 0

Nakon promjenljivog vikenda, uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, do sredine sedmice slijedi period stabilnijih vremenskih prilika. Od četvrtka, 15. septembra, izgledno je postepeno pogoršanje praćeno porastom naoblake i kišom, koje će se u petak i za vikend proširiti na cijelu zemlju.

Prema prognozi Odsjeka za agrometeorologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, padavine će u sjeverozapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni biti obilnije u odnosu na Semberiju i Hercegovinu.

Odmorite za vikend

Temperaturni režim neće se bitnije izmijeniti. Početkom sedmice minimalne vrijednosti kretat će se između 12 i 15, na krajnjem jugu do 17°C, maksimalne dnevne dostizat će do 25 u Bosni, u Hercegovini do 28°C. Sa promjenom vremena, u dane vikenda malo svježije, minimalne jutarnje temperature od 9 do 12 u unutrašnjosti, na jugu do 15, maksimalne dnevne u Bosni od 16 do 20, u Hercegovini do 24°C.

Do sredine sedmice preovladavat će povoljne prilike za rad na otvorenom, u dane narednog vikenda ove aktivnosti će povremeno biti prekidane. Prognozirane padavine dodatno će popraviti stanje vlažnosti zemljišta.

Trodnevna prognoza

U utorak, 13. septembra, bit će pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 °C.

U srijedu, 14. septembra, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 26 do 32 °C.

U četvrtak, 15. septembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 17 do 23, a dnevna od 26 do 32°C.


Tagovi

Agroprognoza Prognoza vremena Kiša Semberija Hercegovina Temperature Sunčano


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.