Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.05.2022. 10:00

Pratite prognozu - stižu pljuskovi, ali i visoke temperature

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka

Foto: Depositphotos/budabar
  • 93
  • 13
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, danas su mogući poslijepodnevni lokalni pljuskovi, a nestabilne vremenske prilike preovladavat će sutra većim dijelom dana, u gotovo cijeloj zemlji. Veće količine padavina izgledne su na jugu, jugozapadu i u centralnim područjima, a najmanje kiše očekuje se u dijelu Posavine, Semberiji i na sjeveroistoku Bosne i Hercegovine.

Temperature do 30 °C

Potom će do kraja sedmice biti stabilno i sunčanije vrijeme. Temperaturni režim bit će u skladu sa kalendarom. Minimalne jutarnje vrijednosti kretat će se od 12 do 16, na jugu do 19 °C, maksimalne dnevne većinom između 22 i 25, na sjeveru i u Hercegovini od 26 do 30, u dane narednog vikenda još toplije, posebno u Posavini i dolini Neretve, sa temperaturama iznad 30 °C.

Blago svježenje prognozira se sredinom sedmice. Nakon prolaznog pogoršanja, i na izmaku sedmice izgledna je promjena vremenskih prilika uz povećanu naoblaku i padavine. Lokalni pljuskovi će povremeno ometati i kratkotrajno prekidati provođenje radova na otvorenom. Toplije vrijeme uz mjestimične padavine, pogodovat će razvoju biljnih bolesti i štetočina, stoga je poželjno pratiti izvještaje meteoroloških službi, te reagovati u slučaju potrebe zaštite kultura.

Trodnevna prognoza

 

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C.

U srijedu, 18. maja, u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima prije podne. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu do 28°C.

U četvrtak, 19. maja, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu do 26°C.


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme Sunce Kiša


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Miš pojeo rasad ! 😕