Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 19.09.2020. 10:30

Pred nama sunčan vikend, naoblačenje sa pljuskovima stiže u ponedjeljak

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, od početka iduće sedmice možemo očekivati naoblačenje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Foto: Julijana El Omari
  • 76
  • 198
  • 0

Prema prognostičarima, subota je u našoj zemlji osvanula umjereno do potpuno oblačna. Izmjerene jutarnje temperature kretale su se od 6 C° na Bjelašnici pa do 21 stupnja u Mostaru.

Tokom dana najavljuje se uglavnom oblačno vrijeme. Do razvedravanja će doći u Hercegovini, zatim na zapadu i sjeverozapadu Bosne a u ostatku države, do kraja dana ili u večernjim satima. Duvati će slab ili mjestimično umjeren vjetar, iz pravca istoka. Za dnevni maksimum predviđaju se temperature do 25 stupnjeva dok će na jugu BiH biti toplije, do 32 C°. U glavnom gradu takođe se zadržava tokom dana oblačno vrijeme, a maksimalna dnevna dosegnuti će 22 stupanj.

Drugog dana vikenda očekuje nas sunčano vrijeme, uz umjerenu naoblaku. Ujutru je moguća pojava magle po kotlinama u Bosni. Jutro će biti svježe sa temperaturama u rasponu od 9 do 16 C° dok će na jugu biti toplije za par stupnjeva. Dnevni maksmimum dosegnuti će 29 C°, na jugu BiH toplije, do 32 stupnja.

Za početak naredne sedmice prognozira se sunčano vrijeme, uz izvjesno naoblačenje tokom dana. U ponedjeljak, u poslije podnevnim i večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Jutro će biti prijatno, sa temperaturama do 17 stupnjeva dok se za maksimalnu dnevnu najavljuje 29 C°, na jugu zemlje do 32 C°.


Tagovi

Sunčano vrijeme Oblačno vrijeme Jutarnje temperature Dnevni maksimum Postepeno razvedravanje Umjerena naoblaka Pojava magle Pljuskovi Grmljavina


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.