Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 24.11.2020. 15:00

Prisutna opasnost od jutarnjih mrazeva - zaštitite biljke

Jutarnje temperature biće u minusu, od -2℃ do 3℃ dok će dnevni maksimum iznositi svega 10 stupnjeva, na jugu zemlje malo toplije, do 12℃.

Foto: JumpStory (ilustracija)
  • 91
  • 39
  • 0

Kako najavljuju prognostičari, u ovoj sedmici očekuje nas stabilizacija vremena, nakon proteklih padavina i zahlađenja. Smjenjivaće se djelimično oblačni i sunčani intervali, sa nešto većom dnevnom temperaturom. Ujutru izvjesna pojava magle po kotlinama, uz mogućnost dužeg zadržavanja na pojedinim područjima. Takođe, možemo očekivati i slabije do umjerene mrazeve. Jutarnje temperature biće u minusu, od -2℃ do 3℃ dok će dnevni maksimum iznositi svega 10 stupnjeva, na jugu zemlje malo toplije, do 12℃. Zbog najavljenih mrazeva, potrebno je zaštititi osjetljive gajene biljke. 

U toku današnjeg dana preovladavalo je uglavnom oblačno vrijeme. Prije podnevne temperature kretale su se u opsegu od -3°C na Bjelašnici pa do 13°C u Mostaru i Neumu. U poslije podnevnim satima zadržati će se isto vrijeme. Duvati će slab vjetar, iz pravca sjevera. Maksimalna dnevna temperatura oko 10 stupnjeva dok će na jugu dosegnuti i 16°C.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, sredinom sedmice u većini krajeva u Bosni biće magle i niske naoblake. Sunčano će biti u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Strujanje zraka ide sa istoka. Jutro u srijedu osvanuti će hladno, sa -4°C dok će u najtoplijem dijelu dana biti oko 8°C. I krajem sedmice zadržava se isti trend vremena, s tim što će u četvrtak biti nešto toplije, sa dnevnim maksimum oko 16°C. na jugu BiH.


Tagovi

Stabilizacija vremena Magla Naoblaka Padavine Mrazevi Vjetar Strujanje zraka Jutarnje temperature Dnevni maksimum.


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.