Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • vremenska prognoza
  • 07.05.2021. 15:00

Razvedravanje nas očekuje u nedjelju, početkom iduće sedmice i do 29°C

Toplo i sunčano vrijeme najavljuje se za nedjelju. Ujutru će biti svježe sa temperaturama od dva do šest stepeni, a za dnevni maksimum prognozira se 26°C.

Foto: Renata Prusina
  • 112
  • 11
  • 0

Danas tokom prije podnevnih sati u Bosni je preovladavalo oblačno vrijeme dok je u Hercegovini bilo sunčanih intervala, sa manjom naoblakom. Izmjerene prije podnevne temperature kretale su se u rasponu od 6°C na Bjelašnici pa do 24°C na Stocu.

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu, u Bosni je bilo djelimično vedro dok je u Hercegovini bilo i umjerene oblačnosti. U drugom dijelu dana i u toku noći na subotu, kiša će padati u većem dijelu zemlje, s tim što će najviše padavina biti u Bosni. Duvati će i umjeren vjetar, iz pravca juga, a nešto jači udari očekuju se u Krajini, centralnoj i sjevernoj Bosni. Dnevni maksimum nije prelazio 25°C.

Prvog dana vikenda možemo očekivati pljuskove već u ranim jutarnjim satima, koji će biti izraženiji u Bosni, mjestimično i u Hercegovini. Više oblaka je u Bosni dok razvedravanje i sunčane intervale možemo očekivati u drugom dijelu dana. U Hercegovini veći dio dana zadržaće se sunčano vrijeme. Strujanja zraka slaba, iz pravca sjevera. Jutro će biti svježe, sa najviše 8°C, na jugu BiH i do 15°C. Za maksimalnu dnevnu prognostičari najavljuju do  20°C, na jugu par stepeni toplije, do 24 stepena. 

Toplo i sunčano vrijeme najavljuje se za nedjelju. Ujutru će biti svježe sa temperaturama od dva do šest stepeni, a za dnevni maksimum prognozira se 26°C, na jugu BiH i do 28°C. Duvati će i slab vjetar iz pravca istoka. 

I početkom naredne sedmice zadržaće se sunčano vrijeme širom zemlje. Strujanja zraka biće umjerena, južnog smjera. U ponedjeljak ujutru temperature će se kretati oko 10°C, na jugu i do 14°C. Maksimalna dnevna ide od 24 do 29°C.


Tagovi

Sunčani intervali Umjerena oblačnost Razvedravanje Pljuskovi Kiša Vjetar Dnevni maksimum Jutarnje temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.