Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 15.02.2021. 15:30

Sedmica pred nama bez padavina, sa sunčanim intervalima i porastom temperatura

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, vremenske prilike u predstojećem periodu pogodovaće radovima na otvorenom polju.

Foto: Bigstockphoto/travelview
  • 162
  • 357
  • 0

Prema najavama prognostičara, sve do sredine nedjelje zadržaće se stabilno vrijeme, bez padavina, sa povremenim sunčanim periodima i blažim porastom temperature preko dana. Jutra hladna, sa mogućim jačim mrazevima. Minimalna temperatura u Bosni ide i do -10°C, na planinama do -12°C dok će u Hercegovini biti oko nule. Dnevni maksimum do 5 °C u Bosni, u Hercegovini do 12°C.

Kako se budemo bližili kraju sedmice, izvjesna je prolazna promjena vremena, praćena jačom naoblakom, kišom i snijegom u višim područjima. Temperaturne vrijednosti će se takođe promijeniti i biće toplije. Ujutru sa 5C° u Bosni, u Hercegovini do osam stupnjeva. Maksimalna dnevna u Bosni će dosegnuti 9C°, na jugu zemlje do toplih 14C°.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod, vremenske prilike u predstojećem periodu pogodovaće radovima na otvorenom polju. U većini krajeva Bosne i Hercegovine zemljišna vlaga je nešto veća, a u centralnim dijelovima preovladavaće uslovi intenzivnije vlažnosti. Ratarski usjevi se nalaze u dobro stanju. 

Tokom današnjeg dana vrijeme je uglavnom sunčano. Izmjerene dnevne temperature kretale su se u opsegu od -16°C na Bjelašnici pa do 8°C u Neumu i Grudama.

Sutra će u našoj zemlji biti bez padavina i djelimično vedro. Duvati će slab vjetar, sa zapada. Jutro hladno, sa -10°C dok će jedino na krajnjem jugu BiH biti u plusu, sa 1°C. Dnevni maksimum neće preći pet stupnjeva, na jugu do 8°C.

Sredinom sedmice očekuju nas uglavnom oblačne vremenske prilike. U srijedu će, tokom druge plovine dana padati slaba kiša u nizijskim predjelima dok će u višim biti malo i snijega. Strujanja zraka slabijeg intenziteta, iz pravca zapada. Jutro hladno sa -1°C, na jugu BiH do 2°C. Dnevni maksimum kretaće se od 4 do 9°C.

Krajem nedjelje širom zemlje će preovladavati sunčani intervali. U četvrtak prije podne, po kotlinama Bosne biće magle ili niske naoblake. Vjetar će biti slab, sa zapada. Ujutru prohladno, sa vrijednostima oko nule, a maksimalne dnevne vrijednosti u intervalu od  6 do 11°C.


Tagovi

Stabilno vrijeme Kiša Snijeg Magla Niska naoblaka Zemljišna vlaga Vjetar Dnevni maksimum Jutarnje temperature


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.