Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 27.12.2021. 17:00

Šta nam donosi pritjecanje toplog vazduha?

S kakvim ćemo temperaturama ući u Novu 2022., nakon pritjecanja toplijeg zraka?

Foto: Depositphoto/sherisD
  • 194
  • 10
  • 0

Početkom ove sedmice će, prema aktuelnim prognostičkim kartama, preovladavati promjenjivo vrijeme praćeno padavinama, a temperature će biti nešto više u odnosu na uobičajene za ovaj dio godine.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zavod u ponedeljak, 27. decembra, u Hercegovini će padati obilnija kiša, dok je u Krajini moguća susnježica i snijeg.

Slične vremenske prilike zadržaće se do četvrtka 30. decembra, a zatim slijedi postepena stabilizacija.

Sa priticanjem toplijeg zraka, temperature će porasti i dostizati natprosječne vrijednosti. Sredinom sedmice su mogući jutarnji mrazevi umjerenog intenziteta. U Bosni se očekuju minimalne temperature između -3 i 0ºC, dok će u Hercegovini biti između 2 i 5ºC.

Prvi dani vikenda u Novoj godini karakterisaće više temperature. Maksimalne vrijednosti u unutrašnjosti zemlje biće od 7 do 11ºC. U Posavini, Semberiji, dolinii Neretve i na krajnjem jugu temperature će se kretati od 12 do 14ºC. Krajem sedmice biće malo hladnije.

Za ozime usjeve se predviđa da će biti povoljno prezimljavanje.

U utorak 28. decembra očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja, a vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura od 0 do 6ºC, na jugu do 9, a dnevna će se kretati od 4 na sjeveru do 14ºC na jugu.

Toplo vrijeme se nastavlja i u srijedu, ali će biti pretežno oblačno sa kišom koja će tokom dana prestati.

Za četvrtak 30. decembra u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno će biti slaba kiša. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.

Pretežno oblačno vrijeme očekujemo u petak, 31. decembra. Do razvedravanja će doći prvo u Krajini i Hercegovini, a tokom noći u ostatku zemlje. Za prvi dio dana u centralnoj i istočnoj Bosni očekuje se rosulja ili slaba kiša. Temperature će ostati stabilne.


Tagovi

Prognoza Agro prognoza Magla Mraz Padavine Nova godina


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.