Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.01.2022. 10:00

Topi se snježni pokrivač - rezerve vode u tlu će porasti

Kulminacija pogoršanja izgledna je u utorak 1. februara, potom do kraja sedmice, slijedi postepena stabilizacija vremenskih prilika, uz manju vjerovatnoću za kratkotrajne prolazne padavine u dijelu centralne i istočne Bosne u četvrtak, 3. februara

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 74
  • 26
  • 0

Prema prognostičkim kartama, početkom sedmice očekuje se promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa kišom i snijegom na planinama. Intenzivnije padavine izgledne su u Hercegovini, na jugozapadu zemlje i u Krajini. U zapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni kiša će prelaziti u snijeg i susnježicu.

Kulminacija pogoršanja izgledna je u utorak 1. februara, potom do kraja sedmice, slijedi postepena stabilizacija vremenskih prilika, uz manju vjerovatnoću za kratkotrajne prolazne padavine u dijelu centralne i istočne Bosne u četvrtak, 3. februara.

Prvih par dana minimalne jutarnje temperature kretat će se od -6 do -1 stepen u Bosni, u Hercegovini od 2 do 5 . Sredinom sedmice, nakon razvedravanja, jutarnje vrijednosti će opasti, na visoravnima centralne, istočne i zapadne Bosne, moguće su temperature niže od -10 stepeni.

Osjetno otopljenje

Na izmaku narednog vikenda, pod uticajem južnog strujanja, osjetnije će otopliti. U unutrašnjosti se očekuju jutarnje temperature od -5 do -2, u ostatku zemlje jutra bez mraza. Maksimalne dnevne vrijednosti će u centralnim dijelovima dostizati od 3 do 6, na sjeveru i u Hercegovini biće iznad 10 stepeni.

Uslijed prognoziranih padavina, porasta temperatura krajem sedmice i topljenja snježnog pokrivača, rezerve vode u tlu će porasti. Prezimljavanje svih kultura i dalje će se odvijati u povoljnim okolnostima.

Promjene do petka

Prvi dan februara u Hercegovini će osvanuti kišovit, a u većem dijelu Bosne očekuje se snijeg. Tokom dana u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. U ostatku zemlje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar u Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 stepeni.

Bliži se kraj zehmerije, Sladić otkrio kada će udariti prvo džemre

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. Ponegdje u centralnim i istočnim dijelovima Bosne povremeno može biti slabe kiše ili susnježice. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 2, a dnevna od 1 do 7, na jugu i sjeveru zemlje do 11.

U četvrtak, u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2 na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 11 stepeni.

U petak, pretežno oblačno. Jutarnja temperatura od -6 do 0 na jugu do 3, a dnevna od 4 do 10 stepeni.


Tagovi

Agro prognoza Snijeg Sunčano Vjetar Kiša Susnježica


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]