Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Toplinski val
  • 27.07.2021. 13:30

Toplinski val je tu, zbog afričkog pijeska moguća je i "prljava kiša"

Još toplije bit će u četvrtak budući da je tada velika opasnost od toplinskog vala najavljena za sva područja osim za Zagreb i Gospić, stoji u prognozi DHMZ-a.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.701
  • 214
  • 0

Narednih dana moglo bi biti iznimno neugodno, u nekim dijelovima Hrvatske temperature bi mogle biti više od 35 °C, prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Tako će danas u većini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a uglavnom na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom ili mjestimične kiše.

Najsunčanije će biti u Dalmaciji, osobito na jugu, dok će na kopnu puhati slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, poslijepodne mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu uglavnom jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 30 i 35 °C.

Inače, upozoravaju, u zraku je i dalje veća količina afričkog pijeska stoga nebo još uvijek neće biti potpuno plavo dok bi u slučaju padalina moglo doći do “prljave kiše”. Od srijede bi se zrak trebao “očistiti”.

Prognostičari DHMZ-a upozorili su i na toplinske valove koji nas čekaju i idućih dana.  

U srijedu nas očekuje pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te vruće i vrlo vruće. Za Knin, Split i Dubrovnik upaljen je narančasti alarm.

"Poslijepodne je u unutrašnjosti Istre i na širem riječkom području moguć i poneki pljusak. Vjetar slab i mjestimice umjeren jugozapadni i zapadni, a poslijepodne na kopnu mjestimice s jakim udarima“, najavljuju. 

Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna većinom između 32 i 37 °C.

Jakov kuri, Ana žari - slijedi epizoda suhih, sunčanih i vrlo vrućih dana

Kako se prema sadašnjim prognozama čini, još toplije bit će u četvrtak budući da je tada velika opasnost od toplinskog vala najavljena za sva područja osim za Zagreb i Gospić, gdje će, kao i kroz ranije dane, biti umjerena opasnost.


Tagovi

Vremenska prognoza DHMZ Toplinski val Visoke temperature Afrički pijesak


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo