Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 16.08.2018. 09:00

Toplo i vlažno vrijeme i dalje pogoduju razvoju biljnih bolesti

Što kaže prognoza za 17. do 19. kolovoza?

Foto: Pixabay/Couleur
  • 306
  • 19
  • 0

Kako najavljuje Agrometeorološka prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 17. do 19. kolovoza, u Hrvatskoj se očekuje promjenljivo oblačno, vruće i nestabilno vrijeme. Lokalno je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak praćen tučom, grmljavinom i jakim vjetrom. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu očekuje se od 27°C do 32°C, u gorju većinom od 24°C do 29°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 16°C do 21°C, u gorju od 14°C do 19°C. Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 28°C do 33°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 20°C do 25°C, u zaleđu od 15°C do 20°C.

Temperaturne sume na kopnu i u gorju iznad višegodišnjeg prosjeka, u Dalmaciji prosječne. Kiša i pljuskovi mjestimice mogu ometati ili prekidati radove na otvorenom. Toplo i vlažno vrijeme mogu pogodovati razvoju biljnih bolesti pogotovo na grožđu. Preporučuje se napraviti plitku obradu tla, tamo gdje za to postoji mogućnost, ručno ili manjim kultivatorom kako bi se voda procijedila u dublje slojeve zemlje.


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vrijeme DHMZ Agro prognoza


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije