Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 09.05.2022. 10:30

Vrijeme ne ide na ruku povrtlarskim kulturama, pripazite

Od četvrtka ponovo postepeno toplije i u dane vikenda minimalne jutarnje temperature gotovo posvuda će dostići 10 i više stepeni

Foto: Depositphotos/Photozirka
  • 124
  • 6
  • 0

Prema aktuelnim prognostičkim kartama, početkom ove sedmice još uvijek će se zadržati promjenjive vremenske prilike, uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavinskog nevremena, izraženije u dijelu sjeveroistočne Bosne. Nakon toga slijedi stabilniji period, s malim izgledima za prolazno pogoršanje i slabije padavine u dane narednog vikenda.

Temperaturni režim djelimično će se promijeniti. Jutra će biti svježija u utorak i naročito srijedu 10. i 11. maja, kada se očekuju minimalne temperature od 3 do 6 stepeni u unutrašnjosti, na jugu do 9 °C. Danju uz blagi pad temperatura, maksimalne dnevne od 13 do 16, na jugu do 19 °C.

Toplije od 12. maja

Od četvrtka ponovo postepeno toplije i u dane vikenda minimalne jutarnje temperature gotovo posvuda će dostići 10 i više stepeni, maksimalne dnevne od 19 do 23, u Posavini i Semberiji do 25 stepeni, mjestimično i koji stepen iznad.

Provođenje planiranih radova na otvorenom odvijat će se nesmetano. Tokom par dana s hladnijim jutarnjim satima, mogle bi biti ugrožene osjetljivije povrtlarske kulture kod uzgoja na otvorenom, čemu bi trebalo posvetiti pažnju i pravovremeno reagirati u slučaju potrebe.

Trodnevna prognoza

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 25°C.

U srijedu, 11. maja, u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne uz umjeren porast naoblake u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C, najviša dnevna između 22 i 28°C.

Sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost očekuje se u četvrtak, 12. maja, u cijeloj državi. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna između 24 i 30°C.


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme Sunčano Kiša Pljuskovi Grmljavina


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.