Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 12.11.2021. 14:00

Za vikend temperature i do 19°C - neće ih spustiti ni sjeverac

Subota bi mogla biti vedra dok će u nedjelju i ponedjeljak prevladavati oblačno vrijeme. Pazite na maglu.

Foto: Bigstock/vytophoto
  • 265
  • 46
  • 0

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uz dugotrajnu maglu ili nisku naoblaku po kotlinama. Prisutan je slab vjetar južnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka kreće se između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C.

Meteo alarm Federalnog hidrometeorološkog zavoda prikazuje žuto upozorenje u gotov čitavoj zemlji. Naglašavaju da se očekuju manje smetnje u aktivnostima na otvorenom te upozoravaju na lokalno guste magle. 

Sutra (subota) bi u čitavoj zemlji moglo biti djelomično vedro. No, po kotlinama će prije podne biti magle ili niske naoblake. Lokalno može padati slaba kiša na zapadu i jugozapadu Bosne, a u večernjim satima i u Hercegovini. Očekujte slab vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 15°C, a na jugu zemlje do 18°C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Vjetar slab južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

Na početku iduće sedmice u Bosni prognoziraju pretežno oblačno vrijeme dok bi u Hercegovini moglo biti sunčanije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, a na jugu zemlje od 15 do čak 19°C.


Tagovi

Agro prognoza Magla Oblačno Kiša Južina Sjeverac


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.