Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 23.02.2018. 12:30

Zeko će tražiti mamu - čeka nas debeli snježni pokrivač i debeli minus

Snijeg će padati čitav vikend, a nastavit će se i u idućoj sedmici.

  • 497
  • 71
  • 0

Ova nas je zima uspjela zavarati. Bojali smo se da će ostati blaga što bi uzrokovalo štete na mnogim poljoprivrednim kulturama. Iako joj je ostalo manje od mjesec dana, ovogodišnja zima ipak je pokazala svoje pravo lice pa je za kraj februara priredila pravi bal! 

U subotu u Bosni uglavnom oblačno sa slabim snijegom, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod. Više sunčanog vremena u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni uglavnom između -1 i 3°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, a najviša dnevna temperatura zraka na između 9 i 14°C.

Oblačno će biti i u nedjelju, u cijeloj Bosni i Hercegovini. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -7 i -3°C. Na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između 1 i 4°C, a u drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4°C, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 1°C.

Oblačno sa snijegom bit će i u utorak. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2°C.

U srijedu u Bosni oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana u Hercegovini naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10°C, na planinama i visoravnima i do -20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -4°C. Na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka između između -8 i -4°C, a najviša dnevna od 0 do 4°C.

Foto: Pixabay/Peter4358


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Snijeg Zeko traži mamu Centimetri snijega Snijeg u Hercegovini


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić