Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko trg
  • 23.12.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Eko kuharica Ljiljane Olujić - priče, recepti, ali i savjeti o detoksikaciji nakon blagdana

Ponudu, ali i sve ono što je tijekom godina predstavljeno na Eko trgu osječke tržnice, obuhvatila je kuharica iz pera Ljiljane Olujić koja godinama organizira ove susrete.  

Foto: Printscreen/YouTube
  • 1.052
  • 59
  • 0

Pripreme za blagdane su na vrhuncu, vidi se to po gužvi na gradskim ulicama, ali i po ponudi na osječkoj tržnici. Dominiraju božićni ukrasi, adventski vijenci i božićna pšenica odnosno ječam. Okrijepljenji kuhanim vinom na Eko trgu upoznali su proizvode šokačkog branda nagrađenog zlatom na sajmu inovacija Inova Budi uzor, a kao kruna događanja promovirana je zbirka recepata s jelima naših starih.

"Šokačka šoping torbica je dobila zlatnu medalju na sajmu inovacija u Zagrebu, u listopadu ove godine u organizaciji Terra tehnopolis. Izrađena je od šokačkog platna, od lana i konoplje s raznim uzorcima", predstavila je Valpovčanka Pavica Varga.  

Bogatu ponudu predstavili su učenici i profesori Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek. Među njima, ako vam nije uspjelo ili ste zaboravili posaditi i božićna pšenica odnosno ječam.

"Ove godine smo sijali ječam jer kad izraste ima puno širi list od pšenice pa ljepše izgleda, objasnila je Željka Jambrović dodajući da siju na način da u posudi stavljaju tanki sloj tla, na to nekoliko centimetara sjemenki i to je to. Njeguje se nekoliko dana, poveže se da lijepo raste i podšiša. 

No, učenici su donijeli i druge ukrase odnosno proizvode Učeničke zadruge AgroVet. Vjenčiće za Božić, ukrase za bor, ali i razne džemove, čajeve od biljaka koje uzgajaju pa i unikatni termofor od platna punjen sušenim sjemenkama višanja. 

"Stavite na par minuta u mrrkovalnu da se ugrije", objasnila je učenica Dragana Jovanić. 

Ponudu, ali i sve ono što je tijekom godina predstavljeno na Eko trgu osječke tržnice, obuhvatila je Eko kuharica iz pera žene koja godinama organizira eko susrete 

"Knjiga je namijenjena svima. I zdravima i onima s tegobama. Hrana, pogotovo ona koja je ekološki uzgojene je zdrava, ima svoje specifičnosti i svaki put kada govorimo o nekoj namirnici, povrtnici, voću, kažemo što sadrži, zbog čega je dobra i kome se sve preporuča", objasnila ja autorica Ljiljana Olujić,  predsjednica Udruge Eco Rural Net. 

Zbirka se može u pdf formatu skinuti na stranicama osječke tržnice čiji zaposlenici također prati i primjenjuju ova saznanja. "Gorka dinja za dijabetes - to sam primijenio. Ne kod sebe nego kod nekih mojih rođaka", otkrio je Igor Medić, direktor Tržnice d.o.o. 

Upravo gorko recept je za detoksikaciju organizma nakon blagdana. "Uvijek su dobri fini čajevi, gorkaste salate. Sve ono što je gorko dobro je za čišćenje organizma. Recimo poslije blagdana fini čaj od matičnjaka, najjednostavnija i najbolja preporuka", savjetuje Ljiljana Olujić.  


Tagovi

Eko trg Božićna ponuda Osječka tržnica


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]