Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Centar za ekologiju
  • 19.02.2017. 16:00

Ekološki priručnik za edukaciju osnovoškolaca

Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle je, zajedno sa partnerima iz Mađarske, Poljske, Slovačke i Srbije pripremio priručnik za nastavnike osnovnih škola, pod nazivom "Održivost u svakodnevnom životu".

Foto: ekologija.ba
  • 519
  • 38
  • 0

U sklopu realiziranja projekta: "Podizanje svijesti o održivom razvoju i zaštiti okoliša u Srbiji i Bosni i Hercegovini" finansijski podržanog od Visegrad fonda iz Slovačke, Centar za ekologiju i energiju iz Tuzle je, zajedno sa partnerima iz Mađarske, Poljske, Slovačke i Srbije pripremio priručnik za nastavnike osnovnih škola, pod nazivom "Održivost u svakodnevnom životu".

Ovaj priručnik sadrži lekcije sa razrađenim aktivnostima za rad s učenicima uzrasta 10-14 godina, koje mogu olakšati planiranje časova vezanih za održivi razvoj i zaštitu okoliša.

Teme edukativnih lekcija su vezane za upravljanje otpadom, s težištem na mobitele i drugi elelektronički otpad, za načine kojima se može doprinijeti očuvanju okoliša u domaćinstvima korištenjem ekoloških deterdženata, lokalnih proizvoda, promocijom fer trgovine i svjesne kupovine, ekološke poljoprivrede, kompostiranja, ekološke i kulturne baštine i kvaliteta života nekad i sad.

Implementiranjem lekcija iz ovog priručnika, učenici će putem diskusija, razmišljanja, igrica i eksperimenata češće razmišljati o svojim svakodnevnim aktivnostima kojima mogu doprinijeti očuvanju svog okoliša, a svoje znanje mogu prenijeti i na odrasle. Lekcije se mogu održati tokom redovne ili dodate nastave, kako u školama u Srbiji i Bosni i Hercegovini, tako i u školama svake zemalje koja učestvuje u projektu, a to su Mađarska, Poljska i Slovačka.

Svi zainteresirani Priručnik u pdf formatu mogu preuzeti na web stranici Centra za ekologiju i energiju, www.ekologija.ba, ili kontaktirati koordinatoricu projekta za područje Bosne i Hercegovine, Mr.sc.Vanju Rizvić, na vanja.rizvic@ekologija.ba.

Foto: ekologija.ba


Tagovi

Ekologija Tuzla Priručnik Učenici Održivi razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P