Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Ljubica Palček
  • 22.04.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ljubica Palček uzgaja desetke vrsta eko povrtnica, a najzanimljiviji je crni grah

Ljubica Palčak na svojem eko OPG-u proizvodi desetke vrsta povrtnica; bez pesticida, ručnom obradom i uz sve potrebne dozvole  i ekološke inspekcije.

Foto: Depositphotos/Xalanx, Pixabay/natureconcept
  • 848
  • 63
  • 0

U Hrvatskoj je aktivno oko 3.060 ekoloških poljoprivrednih proizvođača. U ukupnom udjelu poljoprivredne proizvodnje oni sudjeluju s tek 5%, a dio tog dragocjenog postotka je i Ljubica Palček iz Orahovice. Na svojem eko OPG-u proizvodi desetke vrsta povrtnica; bez pesticida, ručnom obradom i uz sve potrebne dozvole  i ekološke inspekcije. Svoju ekološki uzgojenu hranu predstavila je i na osječkoj tržnici, a dio je i platforme e-Ceker - dostava do kućnog praga.

"To je stvarno čista proizvodnja, čista zemlja, čisto sjeme, kao kad se radi samo za sebe, tako ja radim i za druge", ističe Ljubica Palček, koja već godinama proizvodi hranu bez kemijskih zaštitnih sredstava te usred sezone raznih salata, njeni plodovi nisu prskani.

"Sve za zaštitu i gnojidbu izrađujem sama, imam literaturu kojom si pomažem. Bilje koje koristim je bilje koje raste kod nas, iz istog podneblja. Idem na razne razmjene sjemena, a svemu je porijeklo poznato i izvorno", rekla je Ljubica.

Crni grah - lako probavljiv i s manje šećera

Posebno zanimljiv je kupcima crni grah, stara sorta posebne kvalitete koja ima manje šećera nego klasične sorte. Pola kilograma ovoga graha stoji 20 kuna.

Više o ekološkoj hrani Ljubice Palček pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Ljubica Palček E-Ceker Ekološka proizvodnja Eko povrće Crni grah


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com