Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Život s prirodom
  • 04.03.2018. 13:30

Mladi slovenski par živi u 17m² i sami si proizvode eko hranu

Nakon završetka studija 2013. godine Robert Špiler i Tjaša Štruc odlučili su izgraditi malu kuću usred šume te su u dobi od 22 godine počeli živjeti svoj jednostavan život, ruku pod ruku s majkom prirodom.

  • 5.494
  • 1.099
  • 0

Nakon završetka studija 2013. godine Robert Špiler i Tjaša Štruc odlučili su izgraditi malu kuću od 17 m² usred šume. Osim toga, napravili su i organski vrt na 300 m², a u dobi od 22 godine počeli su živjeti svoj jednostavan život, ruku pod ruku s majkom prirodom. U svom poslu kombiniraju Tjašino akademsko znanje (MA u biologiji i ekologiji) i Robertov dugogodišnji praktičan rad u vrtovima diljem Slovenije.

"Kada bi se svatko bavio vrtlarenjem, promijenio bi se pogled na svijet. Blagoslovljeni smo što imamo priliku živjeti na taj način no nije oduvijek bilo tako. Kad sam završio fakultet, išao sam na intervju za posao i dobio sam ga i nakon tjedan dana posla nisam se osjećao dobro. Trebao sam promjenu odmah. Isprva nisam znao što želim, jednostavno sam znao da volim vrtlariti. Usredotočio sam se na to i svake sam godine postajao sve bolji i bolji", govori Robert.

Vodi radionice, piše knjige...

Iz šume nalazi biljne i drvne ostatke koje koristi u svom vrtu kao malč i kompost. To je sada njegov način života. Vodi ljude na obilazak vrta, odrađuje razne radionice i seminare, dijeli svoje znanje i ideje s drugima, piše knjige, a imaju i svoju web trgovinu s raznim alatom i priborom za vrt.

"Svake godine pokušavam osmisliti i probati nešto novo, a ovaj posao mi omogućuje da svoju kreativnost podižem na višu razinu", kaže Robert.

Predobro da bi bilo istinito? Pogledajte njihov nadahnut video!

Foto: Vrt Obilja/Facebook


Tagovi

Robert Špiler Tjaša Štruc Slovenija Priroda Vrt Povrće Uzgoj hrane


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]