Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupinovo vino
  • 07.10.2021. 12:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

OPG Pavlović: Kupine rodile kao nikada do sada, ne pamtimo tako rodnu godinu

Ljetos su, otkriva nam vlasnica OPG-a Branka Pavlović, ubrali više od tri tona kupina, za otprilike dvije tisuće litara vina.

Foto: Branka Sobodić
  • 2.019
  • 81
  • 0

OPG Pavlović već dugi niz godina ljubiteljima kupina i kupinovog vina nudi visokokvalitetne proizvode iz domaćeg uzgoja i vlastite proizvodnje.

Zbog ovogodišnjih vrlo visokih temperatura i dugog perioda sunčanih dana, prinos ovog voća bio je najbolji do sada. Plodovi su sočni, slatki, puni ukusnog soka, što je garancija za izradu prvoklasnog kupinovog vina. 

"Inače živimo u Bjelovaru, a kupine uzgajamo u Gudovcu na površini manjoj od pola rali", kaže vlasnica OPG-a, Branka Pavlović. 

Bave se, dodaje, ekološkom proizvodnjom i kupine koriste isključivo za izradu vina. Uz to, za osobne potrebe izrađuju sok i pekmez.

"Ove su sezone rodile kao nikada do sada, zaista ne pamtimo tako plodnu godinu. Od tone plodova napravimo oko 700 litara", zadovoljna je vlasnica dodajući da su ljetos nabrali više od tri tona kupina, za otprilike dvije tisuće litara vina. Prošla godina je bila puno slabija.

U eko proizvodnji od 2006. godine 

Ovim poslom se bave 20 godina, dok su 2006. ušli u ekološku proizvodnju. Sve obavljaju u krugu obitelji, a u pomoć ponekad uskoče susjedi i prijatelji.

"Suprug i ja smo u mirovini, pa nam je OPG dodatni prihod. Ipak je to premala količina da bismo samo živjeli samo od kupina i kupinovog vina", napominje sugovornica.

Vlasnica OPG-a Branka Pavlović

Nažalost, navodi, zbog pandemije koronavirusa duži period nije bilo sajmova. Nedavno su bili na Jesenskom međunarodnom sajmu u Gudovcu, zatim u Čazmi, a slijede Ivanić Grad i Vrbovsko. Kada su bile normalne okolnosti, obilazili su cijelu Hrvatsku. Ljudi su zainteresirani, proizvodi im odgovaraju njima su jako zadovoljni. Imaju, kaže, jako puno stalnih mušterija, što im je posebno drago, a posebno paze i na ambalažu da estetski bude privlačna.

"Tijekom rada smo dobili i nekoliko nagrada, što nam je potvrda da jako dobro radimo svoj posao", kaže Branka Pavlović.


Tagovi

Kupinovo vino Uzgoj kupina Rodna godina Branka Pavlović OPG Pavlović


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]