Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 19.05.2014. 19:00

Poljoprivredni sajam Novi Sad – Organsko je in!

Svjesni činjenice da je organska poljoprivreda budućnost razvoja zemalja u regiji, organizatori Međunarodnog poljoprivrednog sajma Novi Sad, i ove godine će staviti naglasak na organsko

  • 1.087
  • 68
  • 0

Najznačajniji poljoprivredni sajam Jugoistočne Europe, koji se od 20. do 26. svibnja 2014. održava u Novom Sadu ove godine će poseban naglasak staviti na organsku poljoprivredu. Naime, Nacionalna organizacija za organsku proizvodnju "Serbia Organika" već četvrtu godinu zaredom, u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma Novi Sad, organizira Izložbu organske proizvodnje koja podrazumijeva primjenu prirodnih postupaka i supstanci, a ograničava ili potpuno eliminira upotrebu sintetičkih sredstava za zaštitu i ishranu bilja oplemenjivanjem zemljišta.

"Serbia Organika" objedinjuje cjelokupan sektor organske proizvodnje u susjednoj Srbiji, a ove godine će se, u okviru novosadskog poljoprivrednog sajma, predstaviti u Hali 3. Uz financijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u Hali 3 nastupit će poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom povrća, žitarica, voća, gljiva, jaja, proizvođači, prerađivači i distributeri organskih proizvoda, proizvođači i distributeri repromaterijala, kao i brojna udruženja, obrazovne i znanstveno-istraživačke ustanove.

Degustacija prirodnih sokova, tjestenina i proizvoda od aronije

Posjetitelji će imati priliku degustirati prirodne sokove od voća i povrća, proizvode od aronije, tjestenine, žitne pahuljice i sl. U ponudi će biti i različite vrste integralnog brašna, veliki izbor ljekovitog i začinskog bilja, sušenih i mljevenih gljiva, nerafinirana ulja i namaza od uljarica, više vrsta voćnog aromatičnog octa, ajvara i pasiranih rajčica, kao i brojnih drugih proizvoda.

Organska proizvodnja kao budućnost razvoja ruralnih područja

Proizvođači, kao i svi oni koji se namjeravaju baviti organskom proizvodnjom imat će priliku upoznati se sa dopuštenim sredstvima za tretiranje i oplemenjavanje zemljišta. Organska proizvodnja u Srbiji sve je popularnija i ekonomski značajnija, a zahvaljujući potencijalima koji se prije svega ogledaju u usitnjenom posjedu i zemljištu koje nije zagađeno nepoželjnim materijama, taj vid poljoprivrede može značajno doprinijeti razvoju ruralnih područja, a time i poljoprivrede općenito. Na zajedničkom štandu Nacionalne organizacija "Serbia Organika" i Ministarstva poljoprivrede svi zainteresirani moći će dobiti odgovore na sva pitanja o organskog proizvodnji, kao i pronaći stručnu literaturu na tu temu.

Najsretnijeg posjetitelja očekuje traktor Belarus 82.1

Za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom Novosadski sajam i ove godine organizira veliku Nagradnu igru, a najsretniji će osvojiti traktor marke Belarus 82.1. Sponzor nagradne igre je tvrtka "Agropanonka MTZ Finke" iz Novog Sada. Izvlačenje će se održati u nedelju, 25. svibnja s početkom u 17 sati, dok će se u ponedjeljak, 26. svibnja u 12 sati, dobitniku svečano uručiti ključevi.

Foto: depositphotos.com, BestFotoStudio


Tagovi

Novi Sad Poljoprivredni sajam Novosadski sajam Organska poljoprivreda Srbija Serbia Organika


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner