Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Završki
  • 04.08.2021. 10:30
  • Osječko-baranjska, Darda

Ponudu ekoloških proizvoda OPG Marice Završki upotpunio jajima

Glavne karakteristike ovakvog uzgoja odnose se na vrstu hrane koju perad jede, a u kojoj nema kemijskih preparata i lijekova. Također, druga važna stavka odnosi se na prostor i uvjete u kojima životinje borave.

Foto: Facebook/ Opg Zavrski
  • 1.488
  • 292
  • 0

"Svako jutro jedno jaje – organizmu snagu daje!“ poznati je marketinški slogan, star nekoliko desetljeća, koji je pozivao djecu, ali i odrasle da svakodnevno koriste jaja u svojoj prehrani.

Desetljeća prolaze, a jaja i dalje zauzimaju vrlo važno mjesto u prehrambenim navikama ljudi. Kuhana ili pečena, na oko ili omlet, sama ili kao dodatak jelima, naprosto su nezaobilazna namirnica u svakoj kuhinji.
 
Svjesni su toga Marica i Dragutin Završki poznati ekološki proizvođači, koji na svom OPG-u u Baranji uz dosadašnji uzgoj jagoda i kupina odnedavno tržištu nude i jaja iz ekološkog uzgoja peradi.

Glavne karakteristike ovakvog uzgoja odnose se na vrstu hrane koju perad jede, a u kojoj nema kemijskih preparata i lijekova. Također, druga važna stavka odnosi se na prostor i uvjete u kojima životinje borave.

Uzgoj jagoda isključivo pod Suncem

Osim koka koje borave na otvorenoj površini na kojoj se uzgajaju kupine, na OPG Završki uzgaja se i omiljeno proljetno voće – jagode čija je proizvodnja, kako Marica voli naglasiti, isključivo pod suncem. 

Uzgajaju i omiljeno proljetno voće – jagode (foto: Facebook/OPG Zavrski)

Što se tiče prodaje, proizvodi se mogu naći na glavnoj osječkoj tržnici, ali i na web stranici e-ceker i eko tržnica.

Ako ste dan započeli nekim finim doručkom s jajima, posljednji obrok mogao bi završiti sa svježim, ukusnim i zdravim eko jagodama. 


Tagovi

Ekološki uzgoj OPG Završki Uzgoj jagoda Proizvodnja jaja


Autor

Saša Uranjek

Više [+]

Diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iza sebe ima višegodišnje iskustvo u radu na produkciji televizijskog programa.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]