Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 03.02.2020. 13:30

Za proljetnu prihranu u eko proizvodnji važna su gnojiva sa sporim otpuštanjem

Ako trebate obaviti gnojidbu već postojećeg nasada i time unijeti hraniva potrebna za predstojeću vegetacijsku godinu ili pak obaviti proljetnu prihranu, vodite računa koja gnojiva odabirete, savjetuju iz tvrtke Pro-eco.

Foto: Depositphotos/Hackman
  • 3.892
  • 427
  • 0

Vrijeme sve više podsjeća na proljeće. Južina, nedostatak snijega i niskih temperatura vjerojatno će dovesti do pomicanja radova na zemlji. Ako trebate obaviti gnojidbu već postojećeg nasada i time unijeti hraniva potrebna za predstojeću vegetacijsku godinu ili pak obaviti proljetnu prihranu, vodite računa koja gnojiva odabirete, savjetuju iz tvrtke Pro-eco.

Za visoke rezultate potrebno je odabrati gnojiva čija je kvaliteta provjerena i potvrđena, osobito hraniva koja se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu, zatim hraniva koja ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima, popravljaju mikrobiološka svojstva i strukturu tla te sadržaj humusa.

"Proizvodi iz asortimana tvrtke Pro-eco imaju najveći udio hraniva na tržištu, a u Hrvatskoj su dostupni već 10 godina", poručuju iz ove tvrtke.

vd
Pro-eco ekološka gnojiva

Dodaju i kako u ponudi imaju ekološka gnojiva čija su hraniva već 7-10 dana nakon gnojenja dostupna korijenu sadnice, otpuštaju se ravnomjerno, prema potrebama biljke gdje ne dolazi do gubitka hranivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, već ih biljka u potpunosti usvaja. Njihova gnojiva su u obliku granula čime su laka za rukovanje, a dostupna su u praktičnim kanticama od 4 ili 5 kg te vrećama od 25 kg. Važno je napomenuti i da posjeduju certifikate za organsku poljoprivredu.

Sva gnojiva iz ponude Pro-eca organskog su podrijetla

"Iz ponude izdvajamo gnojiva ILSA S.p.A. dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize, koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem. Sva su gnojiva organskog podrijetla, a baza im je agrogel, goveđa koža, perje, kopita i rogovi stoke. Zbog baze agrogela, hraniva se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu", objasnili su iz Pro-eca.

Svojim kupcima nude različite formulacije NPK gnojiva; Bioilsa 7-7-7, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Enekappa 7:0:21, Granosano Evo 6:16:0, a u ponudi se nalazi i dušična prihrana Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5, Professional N te dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače Neem ulja. Ilsaneem, ističu, djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

Ako imate problem s nedostatkom željeza u tlu, preporučuju aplikaciju gnojiva Gradual 25 Fe koje uz 5% željeza sadrži i 6% dušika. 

"Sva gnojiva iz asortimana Pro-eca vrhunske su kvalitete, jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima, a s obzirom na odnos hraniva i samu cijenu gnojiva, broj zadovoljnih kupaca Pro-eca svake se godine povećava. Naime, po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij), Pro-eco gnojiva imaju najnižu cijenu. Visok udio hraniva smanjuje količinu gnojiva koja se treba unositi u tlo. Sva gnojiva iz Pro-eco asortimana posjeduju sve potrebne certifikate za ekološku profesionalnu proizvodnju", poručuju.

cs
Za visoke rezultate potrebno je odabrati gnojiva čija je kvaliteta provjerena i potvrđena

Za više informacija o proljetnoj gnojidbi, obratite se tvrtki Pro-eco na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Ekološka proizvodnja Proljetna gnojidba Pro-eco Sporo otpuštanje hraniva


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr