Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cirkularna ekonomija
  • 01.12.2020. 14:00

CEP organizuje onlajn panel - "Kružna ekonomija znači održivu budućnost"

O tome šta je ulog za Srbiju u ovom domenu, na njenom putu prema EU, kako njena ekonomija može da profitira ako postigne EU standarde u upravljanju otpadom i reciklaži, koje su koristi kružne ekonomije za građane Srbije, govoriće se na novom onlajn panelu u organizaciji Delegacije EU i Centra za evropske politike (CEP).

Foto: Bigstock/mrgcspics
  • 80
  • 4
  • 0

Novi onlajn panel sa temom "Kružna ekonomija znači održivu budućnost" u organizaciji Delegacije EU u saradnji sa Centrom za evropske politike (CEP) biće održan sutra, 2. decembra, od 11 sati, prenosi se na sajtu EU info centra.

Kružna ekonomija je jedan od najvažnijih aspekata evropskog Zelenog dogovora koji je Evropska komisija predstavila krajem prošle godine. EU je postavila ambicioznu agendu i ciljeve u ovoj oblasti, kao što su da održivi proizvodi budu norma u EU, da se osnaže potrošači, kao i sektori koji koriste najviše resursa i gde je potencijal za kružnu ekonomiju veliki i da se osigura pravljenje manje otpada, kako bi ovaj tip ekonomije doneo prave koristi građanima, regionima i gradovima, i kako bi EU predvodila globalne napore ka kružnoj ekonomiji.

Profitabilnost u upravljanju otpadom i reciklaži

O tome šta je ulog za Srbiju u ovom domenu, na njenom putu prema EU, kako njena ekonomija može da profitira ako postigne EU standarde u upravljanju otpadom i reciklaži, koje su koristi kružne ekonomije za građane Srbije i drugo govoriće Antoan Avinjon ispred Delegacije Evropske unije u Srbiji, Stefan Šipka - istraživač u oblasti politika za zaštitu životne sredine, Centar za evropsku javnu politiku, EPC iz Brisela i Nenad Radujević, Direktor modnog studija Click.

 Za praćenje ovog događaja možete da se registrujete putem ovog linka

Ovaj vebinar je deo serije koji se bave temom "Zelena agenda za Srbiju" i istovremeno deo serije debata koju Delegacija EU organizuje sa CEP-om, a čiji je cilj da teme u vezi sa procesom pristupanja EU učini bližim građanima i pruži im priliku da i sami o njima diskutuju. Događaji su otvoreni za zainteresovanu javnost.


Tagovi

Vebinar Onlajn panel Kružna ekonomija znači održivu budućnost Centar za evropske politike Zeleni dogovor Upravljanje otpadom Reciklaža


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...