Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekologija
  • 25.07.2018. 08:00

"Srbijašume" odustale od naplate eko-takse na Zlatiboru

Iako je oduka o naplati ekološke takse za ulazak vozila na Zlatibor i druge parkove prirode kojima upravlja JP "Srbijašume" uskoro trebala da stupi na snagu, to javno preduzeće je iznenada odlučilo da se od toga odustane.

Foto: Novosti.rs / D. Karadarević
  • 328
  • 54
  • 0

Uprkos tome što zakon dozvoljava da JP "Srbijašume" naplaćuju ekološku taksu za ulaz motornih vozila u parkove prirode poput Zlatibora, ovo javno preduzeće neće to činiti. Kako prenose Novosti, oni su odustali od naplate takse u parku prirode "Zlatibor", kao i u parkovima prirode "Radan", "Stara planina", "Golija", "Sićevaćka klisura" i drugim zaštićenim područjima kojima to javno preduzeće upravlja.

Mrtvo slovo na papiru

"Srbijašume" su proteklih godina donele odluku da u pomenutim parkovima prirode naplaćuju eko-taksu i odredile njenu visinu. Međutim, sve te odluke o naplati prolaska stavljene su van snage, tako da će vozači nesmetano moći da se kreću kroz parkove prirode. Prema prethodnoj odluci da su JP "Srbijašume" ostale pri nameri da naplaćuju takse, za dnevni boravak vozila na Zlatiboru plaćalo bi se dnevno od 100 do 700 dinara u zavisnosti od vrste motornog vozila. Ipak, novim potezom tog javnog preduzeća je ta odluka ostala samo mrtvo slovo na papiru.


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Zlatibor Eko taksa Ekologija Turizam Srbijašume


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer